Red Fox: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Punainen kettu, jonka tieteellinen nimi on Vulpes vulpes, on pieni, koiramainen nisäkäs ja Carnivoran suurimman väestön joukossa. Vaikka Red Fox tunnetaan parhaiten sen suuresta sumeasta hänestä, joka muodostaa kolmanneksen koko kehon pituudestaan, siinä on myös terävä, terävä kasvot ja korvat, ketterä ja kevyesti rakennettu runko sekä hohtavan pitkä turkis. Samalla kun selän, sivujen ja pään turkikset ovat oranssinvärisiä, sen kaulassa ja rintakehässä on myös valkoista turkista. Se on Vulpesin "todellisen kettu" - suvun suurin laji. Vaikka urokset ovat yleensä suurempia kuin naiset, keskimääräinen punainen kettu painaa yleensä 6, 5–24 kiloa (3–11 kilogrammaa), ja sen keskimääräinen pituus on noin 2, 5 ja 3, 5 jalkaa (90 ja 112 senttimetriä).

Ruokavalio

Punainen kettu on kaikkiruokainen eläin, jonka ruokavalio vaihtelee paljon paikallisen ympäristön ja kauden vuoksi. Vaikka punaiset ketut ovat pääasiassa saaliita pienille nisäkkäille, mukaan lukien voles, hiiret, oravat, lemmingit, jyrsijät, kanit ja linnut, he syövät myös vihanneksia ja hedelmiä. Jos he elävät lähellä ihmisten väestöä, he voivat kuitenkin ruokailla myös roskat ja lemmikkieläinten ruoat. Punaiset ketut ovat erittäin hyviä metsästäjiä, ja he ovat hyvin varovaisia ​​ruokaa kohtaan. Sellaisenaan he suunnittelevat eteenpäin ja metsästävät edelleen, vaikka ne ovat täynnä. He säilyttävät tavallisesti ylimääräistä ruokaa lehtien, lumen tai lian alla ja merkitsevät säilytyspaikat virtsaan.

Elinympäristö ja alue

Vaikka punaiset ketut elävät kaikkialla maailmassa, ne ovat yksi Pohjois-Amerikan yleisimmistä nisäkkäistä. He voivat menestyä monissa erilaisissa elinympäristöissä, kuten metsissä, niityissä, vuoristossa ja autiomaassa. Ne sopeutuvat hyvin myös ihmisen asuttuihin ympäristöihin, kuten maatiloihin, esikaupunkialueisiin ja jopa suuriin kaupunkialueisiin. He elävät yleensä metsäisten alueiden, preerien ja viljelysmaiden reunoilla, ja tyypillisesti vain rakentaa densia rotuun. Heidän dens on yleensä 4-8 neliömetriä, ja ne kaivetaan hiekkaan ja maaperään. Mukautuvuutensa ja joustavuutensa vuoksi niiden todetaan kukoistavan suuressa osassa pohjoista pallonpuoliskoa ja tuoduksi lajiksi Australiassa.

käytös

Punaiset ketut voivat joko perustaa pysyviä koti-alueita tietyillä alueilla tai olla matkustavia, joilla ei ole kiinteää asuinpaikkaa. Kuten monet muutkin eläimet, he käyttävät virtsaa merkitsemään omia alueitaan, etsimään kätkökohtia ja merkitsemään ruokansa. Mutta virtsa ei tarkoita vain vihamielisyyttä, sillä kettuilla on myös merkki ja tervehdys toisilleen. Yöelämänä he metsästävät yleensä yöllä. Vaikka ne yleensä ruokkivat yksin, ne yhdistyvät toisinaan resursseja sisältäviin alueisiin. Heidän poikkeukselliset näkö-, haju- ja kuulokyvyn tunteet yhdistävät ne erinomaisiin metsästäjiin. Punaiset ketut ovat seurallisia eläimiä, ja he jakavat alueen perheensä kanssa. Vauvan kettu lähtee yleensä perhettään, kun he saavuttavat aikuisuuden, jolloin he yrittävät perustaa omia alueitaan.

Jäljentäminen

Yksi hauska tosiasia punaisista kettuista on, että ne ovat yleensä monogamia, kuten ihmiset. Toisin kuin useimmat ihmiset, ne toistuvat kuitenkin useammin kerran vuodessa. Jokainen urospuolinen reuna merkitsee alueensa eritteiden ja uriinien avulla, jotka on kuormitettu hormonaalisten tuoksujen varrella talven aikana, pyrkimyksissä houkutella potentiaalinen perämies. Parinmuodostuksen jälkeen pariksi muodostunut pariskunta harjoittaa yhdessä paljon hellä toimintaa, ja hurmaus päättyy jalostukseen. Punaiset ketut kasvavat tyypillisesti talvella joulukuun lopun ja maaliskuun puolivälissä. Jalostuksen jälkeen pari etsii turvallista ja ääntä, joka voi usein olla hylätty puunrunko tai toisen eläimen. Naaras kettu synnyttää hieman alle kaksi kuukautta parittelua, pentueeseen, joka voi vaihdella 2-12 pentua, kun taas keskimääräinen luku on viisi. Syntymähetkellä punaiset ketut ovat sokeita, kuuroja ja hampaita, ja todella ruskea tai harmaa. Niiden hohtava punainen rannikko siirtyy yleensä ensimmäisen kuukauden loppuun mennessä. Punaiset ketut saavuttavat aikuisten kehon suhteet kuuden - seitsemän kuukauden iässä.

Suositeltava

Mikä on Tsekin tasavallan pääkaupunki?
2019
Uskonnolliset uskomukset Kap Verdessä
2019
Maailman johtajat, joilla on korkeimmat Twitter-seurannat
2019