Peregrine Falcon Faktat: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Peregrine Falcon on petolintu, jossa on pitkät, leveät, terävät siivet ja lyhyt häntä. Sen silmätulppa ja nokan yläosat ovat keltaisia. Ylärungonsa höyhenet ovat siniharmaa, ja niiden pää on mustia. Niiden alavartalon höyhenet ovat valkoisia, vaikkakin usein harmaita. Kypsästyessä peregrine falconin siipien pituus on 3, 3–3, 6 jalkaa (1–1, 1 metriä) ja kehon koko 14, 4–19, 2 tuumaa (36–49 senttimetriä). Sen paino vaihtelee 1, 2 ja 3, 5 kilon välillä (0, 53 - 1, 6 kg). National Geographicin mukaan tänään on noin 19 tunnettua peregrine-kuskun alalajia.

Ruokavalio

Peregrine falcon ruokkii lepakoita ja muita lintuja, kuten kyyhkyset, vesilinnut, luonnonvaraiset kyyhkyset, pienet laululinnut ja roistot. Jotta metsästetään, peregrine falcon sijoittaa ensin saaliinsa etäisyydestä käyttämällä sen innokasta näkemystä. Sitten se kumoutuu, ja sukelletaan sen jälkeen yli 200 kilometrin tuntinopeudella ja siepataan toinen lintu keskikentällä. Jotta peregrine falcon voi hengittää sellaisella nopeudella, sen sieraimissa on lohkareita (kartion muotoisia luut), jotka auttavat sitä kontrolloimaan sen hengitystä. Jos peregrine falcons ei pysty saaliiksi saaliinsa suurella nopeudella, ne voivat loukkaantua. He suorittavat myös yllätys metsästyshyökkäyksiä, joissa he tarttuvat saaliinsa maasta tai oikealla puolella yhdestä pienemmistä lintujen ahvenista.

Elinympäristö ja alue

Peregrine falcon asuu kaikilla mantereilla Etelämanteraa lukuun ottamatta. Se voi menestyä rannikkoalueilla, trooppisilla metsillä, vuoristossa, lähellä autiomaita ja jopa lähellä kaupunkeja. Lukuun ottamatta niitä, kun he ovat hyvin nuoria, aikuiset peregrine falcons eivät tyypillisesti kohdistu todelliseen uhkaan ihmisiltä eikä luonnollisista saalistajista. Toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina laittoman metsästyksen ja torjunta-aineen DDT: n valtavan käytön vuoksi heidän väestönsä vähenivät Nature Conservancy'n mukaan. 1970-luvun puoliväliin mennessä Länsi-USA: n peregrinen käärme oli vähentynyt 90 prosenttia. Sittemmin DDT: n ja muiden säilyttämistoimenpiteiden kieltäminen on mahdollistanut lintupopulaatioiden huomattavan kasvun. Tänään on arvioitu, että Yhdysvalloissa ja Kanadassa on 1650 jalostusparia. Itse asiassa vuosi 1999 oli se vuosi, jolloin yhdysvaltalaiset "uhanalaisten lajien luettelosta" poistettiin peregrine falcons.

käytös

Peregrine falcon on "vuorokauden", eli ne ovat tyypillisesti aktiivisimpia päivänvalon aikana. Peregrine falcon asuu erillään, ellei se ole jalostuksessa, sen alueella, jossa se on luonut itsensä raja-alueet, ja puolestaan ​​puolustaa siellä välitöntä tilaa. Peregrine falcon on kärjessä olevat saalistajat, joilla ei ole itse luonnollisia saalistajia. Peregrine falconin alueen pinta-ala riippuu elintarvikevarojen saatavuudesta ja alueen muiden saalisten lintujen väestöstä. Niiden pesien välimatka vaihtelee toisistaan ​​2 ja 3, 5 kilometrin välillä (3, 3 ja 5, 6 kilometriä). . Jotkut heistä muuttavat, kun taas toiset pysyvät luonnollisissa elinympäristöissään pysyvästi, riippuen taas maantieteellisestä sijainnista ja ilmasto-osastosta. Peregrine falconin elinikä on keskimäärin 13 vuotta, mutta joidenkin on raportoitu eläneen 25 vuotta. Kuoleman jälkeen niiden pesiä käytetään jatkossakin peräkkäisten sukupolvien ajan, joskus monta vuotta.

Jäljentäminen

Toistaakseen peregrine falcon -parit, joiden mate on koko parittelukauden ajan, joka yleensä kestää maaliskuun lopusta toukokuuhun. Uroskannu tuo esille pesimien reunat näyttämään naisia. Sen jälkeen, kun pariliitos on tehty, joukkueen muodostavat miehen ja naisen, jotka alkavat roostella lähelle toisiaan. Mies ja naaras istuvat vierekkäin pesimessä. He usein tuijottavat ja pistävät toisiaan ja tietysti kaveria. Ennen munien asettamista parit suorittavat antenninäyttöjä, mukaan lukien runkorullat. Niiden joukkovelkakirjojen avulla he metsästävät yhdessä pareittain. Kun munat on asetettu, sekä miehet että naiset auttavat inkuboimaan 3–4 munaa noin kuukauden ajan, jolloin nuoret peregrines-luukut luovat.

Suositeltava

Mikä on Tsekin tasavallan pääkaupunki?
2019
Uskonnolliset uskomukset Kap Verdessä
2019
Maailman johtajat, joilla on korkeimmat Twitter-seurannat
2019