Wolverine Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Wolverine on Mustelid-perheen suurin maanpäällinen jäsen, johon kuuluu myös Weasels, Badgers, Otters, Ferrets ja Minks. Siinä on leveä pää, pienet silmät ja lyhyet pyöristetyt korvat. Sen runko on peitetty öljyisessä, tummanruskeassa turkissa, joka tekee siitä kestävän jäätymisen. Sillä on usein vaaleamman värinen kasvonaamio ja raidat, jotka kulkevat myös rungonsa molemmin puolin. Tyypillisesti paino on alle 35 kiloa, mutta ne ovat kuitenkin voimakkaasti rakennettuja, ja niissä on vahvat, lyhyet jalat ja leveät jalat, jotka sopivat ihanteellisesti lumen kulkua varten. Wolverinesilla on myös erityisiä ylempiä molaareja suuhunsa selässä, joita kierretään 90 astetta, jolloin ne voivat repiä pois saaliin tai karjan lihaa, joka on ollut jäädytetty kiinteä.

Ruokavalio

Wolverine ovat kaikkiruokia, jotka suosivat lihaa, ja ne ovat taitavia ja monipuolisia sekä saalistajina että roiskeina. Pääasiassa pienten ja keskisuurten nisäkkäiden, kuten porupiinien, oravien, koirien, marmottien, kaneiden, volesien, hiirien, karvojen ja lemmingien, saanti, he pystyvät myös syömään aikuisen hirven, karibun, hirven, lampaiden ja hirven, jotka ovat monta kertaa suurempia kuin itse. He tavoittelevat tavallisesti elävää saalista, joka on helpoimmin hankittavissa, kuten eläimet, jotka ovat olleet loukussa, kehittymättömiä nuoria nisäkkäitä ja eläimiä, joita on raskas lumi. Tavallisimpien tappojensa lisäksi niiden maku ovat tyydyttyneet kanojen, munien, mukuloiden ja juurien, pähkinöiden ja siementen, hedelmien ja marjojen sekä muiden kasviaineiden lisäyksillä.

Elinympäristö ja alue

Wolverines löytyy vain boreaalisista metsistä, taigasta ja tundrasta kaikkialla Euraasian ja Uuden maailman subarktisilla leveysasteilla. Alemman 48 vierekkäisen Yhdysvaltojen asukkaat elävät kaikkein karuimmilla ja syrjäisimmillä alueilla, jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​korkeilla korkeuksilla, ajoittain metsälinjan yläpuolella. Alaskan ja Kanadan pohjoispuolella wolverines löytyy monista korkeuksista ja subarktisista elinympäristöistä, kuten boreaalisista metsistä, tundrasta ja läntisistä vuorista. Liiallisen ansastuksen ja elinympäristön pirstoutumisen vuoksi niiden valikoima on vähentynyt huomattavasti ja niiden väestö on kärsinyt tasaisesti laskujen jälkeen 1800-luvulta lähtien. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto on kuitenkin luokitellut lajinsa sellaisiksi, että niillä on "vähiten huolissaan" vaarantumisen tai kuolemisen kannalta.

käytös

Wolverines ovat tyypillisesti hyvin yksinäisiä ja alueellisia eläimiä, ja siksi ne tarvitsevat paljon tilaa vaeltaa. Yksittäiset villieläimet voivat matkustaa jopa 15 kilometriä (24 km) yhdessä päivässä etsimään elintarvikelähteitä. Tämän seurauksena he puolustavat suuria, sukupuoleen kuulumattomia alueita, jotka he merkitsevät virtsaansa. Niillä on kuitenkin myös sosiaalinen puoli, vaikkakaan ei siinä määrin kuin se muodostaa suuria yhteisöjä. Miesten ja naisten alueet ovat yleensä päällekkäisiä, ja pariparit ja niiden pentueet jakavat hyvin vahvoja perhesidoksia. Itse asiassa vanhemmat ylläpitävät vahvoja siteitä sarjoihinsa myös aikuisten saavuttamisen jälkeen. Äärimmäisen tiheän turkiksen antaman lämmön ja lumikenkien kaltaisten suurten tassujen ansiosta ne eivät pysty lepotilaan, ja ne pysyvät hyvin aktiivisina talvikuukausina.

Jäljentäminen

Hallitsevat urokset muodostavat elinikäisiä parisuhteita kahden tai kolmen naispuolisen kumppanin kanssa, joita he säilyttävät koko jalostuskauden ajan, kun taas muut miehet jäävät täysin puuttumaan omasta kaveristaan. Parittumisaika kulkee tyypillisesti koko kesän ajan, vaikka alkio ei ole kehittynyt vasta talven alkupuolella, koska alkion siirtyminen kohduun "viivästyneen" mekanismin myötä tapahtuu prosessissa, joka tunnetaan nimellä "Embryonic diapause". 30 - 50 päivän raskausajan jälkeen kyllästetyt naaraslammat synnyttävät kaksikymmentä tai kolme sarjaa alkupäässä densissä, jotka tarjoavat turvallisuuden ja puskurin kylmälle säälle. Sarjat syntyvät puhtaaksi valkoiseksi ja silmät kiinni. Synnytyksen jälkeen wolverines kehittyy nopeasti ja saavuttaa kypsät koot ensimmäisen vuoden aikana.

Suositeltava

Mikä on ainoa kansallispuisto maailmassa, joka sijaitsee pääkaupungissa?
2019
10 ainutlaatuista sivustoa historiallisten paikkojen rekisterissä: Koillis
2019
Uskonnolliset käytännöt Islannissa
2019