West Indian Manatee: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Länsi-Intian manaatti on suuri vesieläin, joka on keskimäärin noin 10 metriä pitkä ja painaa aikuisillaan 800–1200 kiloa. Ne on päällystetty kovalla, ryppyisellä, ruskea-harmaalla iholla, joka itää harjakset, joiden uskotaan antavan manaatteille keinon havaita veden paineen muutokset. Manateen liikkeitä ohjaavat lyhyet räpylät ja meloa muotoinen häntä, joka auttaa heitä elämään nomadista elämäntapaa, joka voi kestää jopa viisikymmentä vuotta. Hyvin suuri määrä kasveja, joita ne kuluttavat, aiheuttaa manaatin poistumisen kaasusta, mikä puolestaan ​​tekee niistä erityisen vauhdikkaita. Manaatit ovat hellävaraisia, hitaita eläimiä, uimassa nopeudella 4 mailia tunnissa. He viettävät suuren osan elämästään, ainakin silloin, kun he eivät matkustaa nomadisissa muuttoliikkeissä, syöminen ja lepo vedessä tai jokien ja järvien pohjalla, jolloin ne tulevat ilmaan lyhyillä purskeilla.

Ruokavalio

Manaatti pystyy laskeutumaan veden alle jopa 12 minuutin ajan syöttämään kasveja. Syöminen 5–8 tuntia joka päivä, he voivat kuluttaa 10–15 prosenttia kehon painostaan ​​päivässä käyttäen erittäin epätavallisia hampaitaan, jotka ovat yksi niistä kiinnostavimmista evoluution ominaisuuksista. Länsi-Intian manatee pureskelee "marssivat molaarit", jotka korvataan jatkuvasti. Uudet hampaat alkavat suun takana ja kuluvat alas, kun he marssivat eteenpäin, ja lopulta putoavat, kun toinen sarja on valmis puremaan hiekkaiseen ja karheaan kasviin, jotka muodostavat heidän ruokavalionsa.

Elinympäristö ja alue

Niiden koon vuoksi ne ovat hyvin ketteriä ja kykenevät suorittamaan kaikenlaista leikkisää harppausta ja rullaa veteen, kun heidän mielialansa heittävät heitä tekemään niin. Länsi-Intian manaatit matkustavat hyvin laajalti, ja ne löytyvät joskus Karibian alueelta Meksikonlahdelle ja Yhdysvaltojen Atlantin rannikolle, niin pitkälle kuin Virginia, ja etelään etelään kuin Koillis- ja Keski-Itä-Amerikan vesillä. . Ne liikkuvat yhtä helposti ja odottamattomalla armon koollaan makeanveden, murtuman ja suolaisen veden ympäristöissä. Matkustavat suuria etäisyyksiä talven ja kesän ruokinta-alueiden välillä, he kokoontuvat joen suuhun, lahteen ja lahteen. Niitä esiintyy kylmällä säällä lämpimien lähteiden ympärillä ja noin lämpövettä purkaavia voimaloita.

käytös

Manaatteilla ei ole tiedossa olevia vihollisia eläinkunnassa. Rohkea olento, jopa alligaattorit saattavat antaa tien manateen hellälle. Manaatit kommunikoivat keskenään lähettämällä vedenalaisia ​​ääniä, jotka on tallennettu sarjojen sarjoiksi, jolloin äiti pitää jatkuvasti yhteyttä hänen vasikoihinsa. Ne on metsästetty aikaisemmin lampuissaan ja luissa käytettyihin rasvoihinsa niiden väitetyissä lääketieteellisissä tarkoituksissa, ja niistä on tullut erittäin suojeltuja lajeja, ja ne on lueteltu haavoittuvina. Niiden alhainen lisääntymisaste, voimalaitosten sulkeminen ja lämpimän veden elinympäristöjen häviöt asettavat manaatit vaaraksi. Kuitenkin ylivoimaisesti suurin uhka selviytymiselle ovat nopeasti liikkuvat moottoriveneet, jotka iskevät ja tappavat monia lajin jäseniä vuosittain.

Jäljentäminen

Naisten länsi-intialainen manaatti saavuttaa seksuaalisen kypsyyden 9-vuotiaana. Tästä lähtien hän voi alkaa tulla säännöllisesti ympärille miehiä ja ottaa heistä monipuolisia jalostuskumppaneita. Niiden raskausaika on noin 13 kuukautta, ja vasikat syntyvät milloin tahansa vuoden aikana, missä tahansa ympäristössä ja keskimäärin kerran kahdessa tai viiden vuoden välein äidiltä. Vasikat sairastavat veden alla noin kolme minuuttia kerrallaan nännistä, joka sijaitsee äitinsä etureunan takana. Vieroituksen jälkeen ne alkavat syödä kasveja muutaman viikon kuluttua. Vasta toisen sisaruksen vastasyntyneen saapuessa vasikka kuitenkin lopettaa riippuvuutensa äidistään kokonaan.

Suositeltava

Parhaiten arvioidut yliopistot Yhdysvalloissa
2019
Desert Warthog Facts: Afrikan eläimet
2019
Aasian alhaisimmat paikat
2019