Tree-Kangaroo Facts: Oseanian eläimet

Puun-kengurut ovat metsäeläimiä, jotka viettävät suurimman osan elämästään puilla. Niillä on pitkät hännät, joiden avulla he voivat siirtyä helposti puusta toiseen. Puun-kengurut ovat yksinäisiä; vain yhdessä pariutumiseen. Useimmat puukengurit elävät maanpäällisissä sademetsissä ja pilvimetsissä, jotka ovat 11 000 metrin korkeudessa. Kenguroksilla on asuttuja maita, kuten Australia, Indonesia, Umboi, New Britain, Länsi-Papua ja Papua-Uusi-Guinea.

Fyysinen kuvaus

Puun-kengurut kasvavat 37–70 tuuman pituisiksi ja painavat 15–22 kiloa. Heillä on punertavanruskeat takit. Puun-kenguroksilla on vaaleanvärisiä vatsa, valkoisia keltaisia ​​kasvoja ja punertavia korvia ja jalat. Yksi puu-kengurun merkittävimmistä piirteistä on niiden pitkä ja kapea häntä. He käyttävät hännänsä helposti liikkua puiden ympärillä. Lisäksi puukengurilla on kaarevat kynnet takajaloillaan. Niiden takajalat ovat pidempiä ja laajempia kuin eturaajat. Puun-kenguroksilla on myös pieniä hampaita, joita he käyttävät ruokkimaan hedelmiä, puiden kuoria, ruohon versoja, kukkia, mehua, lintuja ja lähteitä.

Puukengurien ainutlaatuiset ominaisuudet

Aina kun lämpötila nousee normaalia korkeammalle, puukengurit säätelevät kehon lämpötilaa nuolemalla kyynärvarret. Kosteuden haihtuminen johtaa jäähdytysvaikutukseen niiden kehoon. Toinen ainutlaatuinen piirre puukenguroksille on, että ne ovat erittäin ketteriä ja joustavia puissa. Itse asiassa he voivat hypätä yli puita 30 metrin päässä toisistaan ​​ja laskeutua turvallisesti maahan 60 metrin korkeudesta. Kuitenkin, kun he kävelevät maahan, puukengurit näyttävät hankalilta ja kömpelöiltä. Syynä tähän on niiden pitkä ja raskas hännät, jotka estävät heitä kävelemästä kunnolla.

Jäljentäminen

Monsuunituulikausi on täydellinen aika puukengurien pariutumiselle. Raskausaika kestää 39–46 päivää. Nuoret, joita kutsutaan joeiksi, syntyvät, kun he ovat vähemmän kehittyneet. Tämän seurauksena ne jatkavat kasvua ja kehitystä äitinsä pussissaan. Tuona aikana he ruokkivat maitoa. Joey kestää jopa 18 kuukautta itsenäiseen elämään. Miespuu-kengurut ovat kypsiä seksuaalisesti, kun he ovat 4, 6-vuotiaita. Päinvastoin, naiset tulevat sukupuolikypsiksi 2, 5-vuotiaana. Puun kengurun keskimääräinen elinikä on 20 vuotta vankeudessa.

säilyttäminen

Ihmiset ovat olleet suuria uhkia puukengurien olemassaololle niiden toiminnan kautta. Tällaisia ​​käytäntöjä ovat metsäkadon kiihtyminen ja kengurien laittomat metsästys turkista ja lihasta. Metsän hävittäminen on johtanut elinympäristön häviämiseen, joka altistaa kengurot petoeläimille, kuten kotieläimille. Yleensä IUCN on listannut puukengurit kriittisesti uhanalaisiksi. Tämä luokka tarkoittaa, että eläimillä on uhka välittömälle sukupuuttoon. Kuitenkin erityisen kriittisesti uhanalaisia ​​puukengurien lajeja ovat Wondiwoi-puu-kengurut ja Golden-mantled-puu. Toiset, kuten Lumholtzin puu-kenguru, Bennettin puukenguru ja alamäenpuu-kenguru, luokitellaan IUCN: n mukaan uhanalaisiksi.

Suositeltava

American Flag: Yhdysvaltojen lippu
2019
Viimeisimmät Yhdysvaltojen valtiot pyöräilijöille
2019
Mikä on Nuetron Star?
2019