Toco Toucan Facts - Etelä-Amerikan eläimet

Toco Toucan on Toucan-perheen lintujen suurin jäsen ja tunnetuin. Lintu sijaitsee Etelä-Amerikassa ja on tunnettu sen valtavasta värikkäästä laskusta. IUCN-luokituksen mukaan Toco Toucanin suojelualue on vähiten huolissaan, kun lintu on helppo ottaa lemmikkieläimeksi.

4. Fyysinen kuvaus

Toco Toucan on suurin Piciformes-tilaukseen, jossa aikuiset kasvavat 22–26 tuumaa. Toco Toucanin siipi-sointu mittaa välillä 8, 7 tuumaa ja 10, 2 tuumaa, kun taas lintujen tarsun pituus on 1, 9 tuumaa ja 2, 6 tuumaa. Aikuisten Toco Toucan lintujen höyhenet peittyvät pääasiassa mustilla höyhenillä, joilla on muutama tummansininen höyheni. Nuorten Toco Toucan -lintujen höyhenö on kuitenkin melko tylsä, mikä tummuu, kun ne ovat kypsyneet. Seksuaalinen dimorfismi on läsnä Toco Toucanissa, kun aikuiset miehet ovat hieman raskaampia kuin aikuiset naiset, ja aikuisten miesten paino on keskimäärin 1, 594 kiloa, kun taas aikuisen naisen keskimääräinen paino on 1 270 puntaa. Toco Toucanin paksut hännän mitat välillä 5, 6 tuumaa ja 7 tuumaa ja ominaisuudet ovat punaisia ​​hännän peitossa. Leveä pyrstö tukee puiden tasapainottamista ja toimii myös peräsin. Toco Toucanin silmät ympäröivät ohut sininen iho, joka on samanlainen kuin sininen iiris. Silmien ympärillä oleva sininen iho ympäröi toista ohutta oranssia ihoa.

Toco Toucanin erottuvin piirre on sen valtava lasku. Valtava lasku on suurin Tukholman perheessä, joka on 6, 2 tuumaa ja 9, 1 tuumaa, ja se on yleensä kelta-oranssi väri, joka muuttuu vähitellen punertavan oranssiksi sen alaosissa ja siinä on suuri musta piste kärjessä. Lasku, joka muodostaa noin kolmanneksen Toco Toucanin koko kehon pituudesta, on suurin lintu kehon koon suhteen kaikissa linnuissa. Vaikka laskun massiivinen koko tekee siitä vaikean, se on melko kevyt, koska se on tehty keratiinista ja siinä on lukuisia ilmataskuja. Nuorten lakiehdotus on työttömämpi kuin aikuisten.

3. Ruokavalio

Toco Toucan on arboreaalisen luonteensa vuoksi lähinnä hirsieläin, joka ruokkii pääasiassa puupatukan hedelmiä ja siemeniä. Lintujen suosituimmat hedelmät löytyvät genipapo-puista, ambay-pumppupuista sekä agarrapolo-puusta. Toco Toucan on kuitenkin lihansyöjä, joka ruokkii pieniä lintuja, liskoja, pieniä sammakkoeläimiä, lintujen sieppauksia ja hyönteisiä. Toco Toucan ruokkii myös linnunmunia ja siipikarjaa, mukaan lukien uhanalaisen hyasintin ara. Toco Toucanin valtava lasku on sen tärkein ruokintaväline, jonka avulla Toco Toucan pystyy tarttumaan hedelmiin oksista, jotka eivät pysty vastaamaan linnun painoon. Värikkäitä laskuja käytetään myös puun halkeamien ja reikien saavuttamiseen piilotettujen munien tai pienten eläinten pääsemiseksi. Lintulla on ainutlaatuinen tapa ruokkia, jossa se ei käytä kielekseen nielemisen aikana, vaan sijoittaa ruoan sen laskun kärjelle ja nojaa päänsä 180 asteen kaltevuuteen suuntaamalla ruokaa sen nieluun.

2. Elinympäristö ja alue

Toco Toucan on lehtimainen eläin, joka viettää suurimman osan elämästään puiden katoissa. Toco Toucan löytyy yleensä puoli-avoimista alueista, joissa on rajoitettu puukansi, mukaan lukien savannah, metsät ja istutukset, ja ne ovat endeemisiä Brasilian ”cerradossa”. Cerrado on alue, jolla puun kasvu on vähäistä, ja olemassa olevat puut ovat lehtipuita. Lintu löytyy myös metsistä, jotka ympäröivät veden käytäviä. Toco Toucanin tärkein ruoka on hedelmiä, jotka aiheuttavat lintujen kausiluonteisen pakottamisen siirtymään yhdestä elinympäristöstä seuraavaan etsimään hedelmäpuita. Lintuja esiintyy pääasiassa matalan korkeuden alueilla, mutta ne löytyvät myös Andien läheisyydessä 5 740 metrin korkeudessa Boliviassa. Toco Toucan esiintyy Bolivian pohjoisilla ja itäisillä alueilla, Brasilian etelä- ja itäalueilla, Argentiinan pohjoisilla alueilla sekä Paraguayn keski- ja itäosilla. Toco Toucan löytyy myös pienistä populaatioista Guyanan rannikkoalueilla. Lintua ei löydy laajasti Amazonin metsässä, ja sitä esiintyy vain joen käytävillä, erityisesti alemman Amazon-alueen varrella tai metsän avoimilla alueilla, joilla on rajoitettu puukansi.

1. Käyttäytyminen

Lentäessään Toco Toucan on havaittu vaihtavan siipiensa nopean taittumisen ja liukumisen välillä. Toco Toucan on kuitenkin huono lentäjä, ja se riippuu useimmiten siitä, että hän haluaa siirtyä sivukonttorista toiseen. Toco Toucan on erittäin sosiaalinen ja vihainen lintu, joka viettää suurimman osan ajastaan ​​kuuden jäsenen pareittain tai pareittain. Kun ne eivät syö, linnut viettävät aikaa toistensa varttamiseen suurten laskujensa avulla vahvistamaan sosiaalisia siteitä. Toco Toucanilla on monimutkainen joukko ääniä, joita käytetään viestinnässä, mukaan lukien syvät, karkeat sammakko-kaltaiset koukut, joita lintu tuottaa toistuvasti. Toinen lintujen havaitsema viestintämuoto on niiden laskujen toistuva purkaminen. Toco Toucan havaitsee ympäristönsä kemiallisten, kuulo- ja visuaalisten ärsykkeiden kautta. Tiedemiehet totesivat äskettäin, että Toco Toucan käyttää valtavaa laskua lämpösäätelijänä, joka vastaa jopa 60% lintujen lämpöhäviöstä, ja lintuja on havaittu sijoittamalla laskut siipiensä alle unen aikana siten, että lämpöhäviö on mahdollisimman pieni.

Toco Toucans saavuttaa seksuaalisen kypsyyden 3 - 4-vuotiaiden välillä, ja niiden vuotuinen siitoskausi tapahtuu yleensä keväällä. Kunnioituksen aikana jommankumman sukupuolen linnut aloittavat hedelmähyökkäyksen rituaalin potentiaalisten kavereiden kanssa, jonka jälkeen urospuoliset kaverit naaraan kanssa. Toco Toucansilla on monogamiset suhteet kavereihinsa. Molemmat kaverit ovat mukana pesässä, jossa pesä on yleensä rakennettu korkealle oksalle. Lintuja on kuitenkin myös havaittu pesimään termiittipalloissa. Parittelun jälkeen naaras asettaa noin neljän munan kytkimen, jota molemmat kaverit inkuboivat vuorotellen. Munat kuoriutuvat noin 18 päivän kuluttua, kun haudot ovat avuttomia ja täysin riippuvaisia ​​vanhemmistaan ​​yli kuuden viikon ajan. Tänä aikana aikuiset Toco Toucans ovat äärimmäisen suojaavia hautojaan ja taistelevat tunkeilijoita vastaan.

Suositeltava

Mitä kieliä puhutaan Tšadissa?
2019
Missä sijaitsee Taiwanin salmi?
2019
Yhdysvaltain valtiot ortodoksisen kristillisen väestön
2019