Takin Facts - Aasian eläimet

Tunnetaan myös nimellä gnu goat tai nautakarjanpoika (Budorcas taxicolor) on eräänlainen antilooppi, joka löytyy pääasiassa Aasian Himalajan vuoristosta. Takinista on neljä alalajia ja ne ovat kultainen takin tai Shaanxi takin (B. t. Bedfordi), Bhutan takin (B. t. Whitei), Mishmi takin (B. t. Taxicolor) ja Sichuanin takin tai Tiibetin takin (B. t. tibetana) . Aiemmin Ovibovini-heimo on asettanut takin yhdessä muskoxin kanssa, mutta viimeisin mitokondriotutkimus paljasti, että eläin liittyy läheisesti Ovisiin (lampaat). Takin fyysisten yhtäläisyyksien vuoksi muskoxiin eläin on hyvä esimerkki lähentymisestä. Bhutanissa takin on kansallinen eläin. Alla on joitakin tosiasioihin liittyviä tietoja.

4. Fyysinen kuvaus

Takinissa on lyhyet jalat, joita tukevat suuret kahvat, jotka ovat kaksipäisiä. Eläimellä on syvä runko, jossa on syvä rinta; siinä on myös suuri pää, jolla on erottuva pitkä kaareva nenä. Sekä miehillä että naisilla on pieniä sarvia noin 12 tuumaa, jotka kulkevat rinnakkain niiden kallojen kanssa, ennen kuin ne kääntyvät ylöspäin terävässä kohdassa. Takinissa on pitkä valkoinen värillinen karvainen takki, jossa on tumma raita takana. Raporttien mukaan uros takin on yleensä suurempi paino noin 660–770 kiloa, kun taas naaraat painavat 550–660 kiloa. Takin on pituudeltaan 63–87 tuumaa.

3. Ruokavalio

Takin ruokkii laajan valikoiman kasvillisuutta, mukaan lukien erilaisia ​​ruohoja ja lehtiä sekä bambu kukkia ja versoja. Eläimet voivat helposti seisoa takajaloillaan saavuttaakseen korkeamman kasvillisuuden; he ruokkivat enimmäkseen varhain aamulla ja myöhään iltapäivällä. Takin-ryhmät voidaan nähdä leirintäalueella mineraalivaraston päällä päivinä, koska suola on olennainen osa niiden ruokavaliota.

2. Elinympäristö ja alue

Takin löytyy usein kivistä ruohoa katetuista alppialueista ja metsäiset laaksot, joiden korkeus on 3 280 metriä ja 1 463 metriä merenpinnan yläpuolella. Laji löytyy luonnollisesti Bhutanista, Myanmarista, Luoteis-Intiasta ja Kiinasta, ja ne löytyvät myös Roger Williams Parkista, San Diegosta ja Minnesotan eläintarhoista. Elinympäristönsä takia päällekkäisyydet vaihtelevat useiden vaarallisten luonnollisten saalistajien, kuten leopardin, aasialaisen mustan karhun, ja harvemmin harmaiden susien, tiikereiden, dholes- ja lumileopardien kanssa. Väitetään, että on raportoitu, kuinka sekä susia että kantaa saalista, ja tämä johtuu todennäköisemmin molempien saalistajien opportunistisesta luonteesta. Lumileopardi on ainoa vahvistettu saalistaja takinista. Kypsä aikuinen takin on kuitenkin niiden koon vuoksi vähemmän alttiita saalistajille. Ihmiset ovat eläimen ensisijainen saalistaja, koska heidät metsästetään lihaa ja nahkaa varten.

1. Käyttäytyminen

Tapahtuma on olemassa noin 20 eläimen pienissä perheryhmissä. Vanhemmat miehet kuitenkin elävät yksinäisenä muusta. Kesäkauden aikana melkein 300 takkari karjuu yhdessä korkeilla korkeuksilla vuoren rinteillä. Eläin esiintyy suurissa karjoissa alueilla, joissa on kuumia lähteitä, suolaa ja suolaista ruokaa. Eläimen pariutumiskausi tapahtuu heinä-elokuussa, ja raskausaika on kahdeksan kuukautta, kun eläin on syntynyt yhdestä nuoresta lajista. Eläimet suosivat aurinkoisia paikkoja auringonnousun ja metsäalueiden aikana talvella, jolloin ne siirtyvät ylemmistä laidoista. Takinilla on erillinen yskä, jota he käyttävät varoittamaan toisiaan, kun he tuntevat vaaran tai kun on häiriöitä. Tällöin eläimet käyvät kannessa tiheässä harjalla, kuten bambu paksuuntumalla ja naamioimalla itseään makaamalla maahan.

Suositeltava

Suurimmat kaupungit Kambodžassa
2019
Millainen hallitus on Zambialla?
2019
Mikä on Fang ja mitkä eläimet ovat Fangit?
2019