Steller Sea Cow -faktat: Maailman kuolleet eläimet

Stellerin merikarja ( Hydrodamalis gigas ) on sukupuuttoon mennyt Sirenia, joka löydettiin vuonna 1741 Georg W Stellerin ja Venäjän ja Alaskan välisen Commander-saaren läheisyydessä. Luonnontieteilijä Steller löysi tämän lajin, kun heidän aluksensa, Vitus, tuhoutui Beringin saarelle. Aikuinen merikarja oli noin 30 jalkaa pitkä ja painoi jopa 10 tonnia, mutta 27 vuoden kuluessa niiden löytymisestä ne hävisivät. Ihmiset metsästivät näitä hitaasti liikkuvia lajeja iholle, rasvalle ja lihalle.

Kuvaus

Nämä nisäkkäät olivat 8–10 metristä tonnia suurimmat, muut kuin valaat. Niiden massiiviset elimet auttoivat heitä säästämään lämpöä ja alentamaan pinta-ala-tilavuus-suhdetta. Toisin kuin muut sireenit, kuten valaat, merikarja ei voinut kokonaan uppoutua veden alle eikä suojata veden alla jäänyttä osaa kuivumasta tai jään ja terävien kivien loukkaantumisesta; näillä nisäkkäillä oli 1 tuuman paksu ulompi iho. Toinen sopeuttaminen, joka oli lehmällä, oli 3 - 4 tuumaa. Meri-nisäkkäät olivat väriltään ruskehtavan mustia, ja joillakin oli valkoisia laastareita. Steller-lehmillä oli sileä selkä, jossa oli karkeita reunoja ja syvennyksiä. Sen eturaajat olivat 26 tuumaa pitkä haarukan muotoisella hännällä.

Merikarjalla oli pieni pää, jossa oli suuri suu, joka ulottui alemman huulen ja hampaiden sijasta; tässä hammastetussa nisäkkäässä oli 1, 5 tuumaa, joka ylitti huulen valkoiset harjakset. Merikarjan kuono osoittaa alaspäin, ja sen sieraimen leveys oli 2 tuumaa ja pitkä. Eläimellä oli pienemmät silmät, jotka olivat korvien ja nenän välissä ja suojaavat silmiä uimiseen saakka, kun niillä oli naamioiva kalvo. Tämän eläimen selkäranka oli 17 rintakehää, 3 lannerangaa, 34 caudal ja 7 kohdunkaulan nikamaa.

käytös

Merikarja oli kasvissyöjä, joka vietti suurimman osan ajastaan ​​ruokkimalla ja nostamalla päätään 5 minuutin välein hengittämään. Steller oli algivoori, joka ruokkii kelpoilua ja merilevää. Nämä monogamaaliset nisäkkäät olivat hyvin sosiaalisia ja asuivat pienemmissä ryhmissä, joissa he auttoivat loukkaantuneita merilintuja samalla kun suojelivat nuoria aina pitämällä heidät etupuolella karjana. Yli vuoden raskausjakso alkoi parittelukauden alkukeväästä, ja ne toimittivat vasikat syksyllä. Naaraspuoliset lehmät synnyttivät yhden vasikan.

sammuminen

Stejnegerin mukaan vuoteen 1741 mennessä oli alle 1 500 merikarjaa, kun Steller löysi ne, mikä tarkoittaa, että oli olemassa jo olemassa oleva vaara. Tiivistysmetsästäjät ja turkisliikkeet metsästivät näitä eläimiä, ja he seurasivat Vitus Beringin käyttämää reittiä, kun he löysivät ensin lehmät. Vuonna 1754 nämä nisäkkäät metsästivät Ivan Krassilnikov ja myöhemmin vuonna 1762 Korovin tuli jatkamaan heitä. Muut ihmiset, jotka tulivat vuoden 1772 jälkeen, kuten Bragin Dimitri, eivät löytäneet merilintua ja olettaneet, että ne olivat kuolleet.

Kun Steller ja miehistö metsästivät ja istuttivat eläimiä menestyksekkäästi, inspiroitiin enemmän meriturvakauppiaita, ja he juoksivat komentajasaarille täydentääkseen elintarvikevarastoa Pohjois-Tyynenmeren retkikunnan aikana. Aleutin ihmiset, jotka tappoivat nämä nisäkkäät, muuttivat länteen, kun he olivat oppineet näiden eläinten esiintymisestä Aleutin saarilla. Aborigeenit olivat saattaneet epäsuorasti aiheuttaa lehmien kuolleisuuden, kun he saivat merisaarat. Meren saaliskannan vähenemisen myötä virtsojen määrä lisääntyi, mikä puolestaan ​​alensi merilintukantaa, joka oli Stellar-lehmän ensisijainen ruoka.

Suositeltava

Mitä meksikolaisen lipun värit merkitsevät?
2019
Islannin korkeimmat vuoret
2019
Suurimmat säiliöt Yhdistyneessä kuningaskunnassa
2019