Red Panda Facts: Aasian eläimet

Fyysinen kuvaus

Luettu panda on pieni, arboreaalinen nisäkäs. Vaikka se jakaa nimen mustavalkoisen Giant Pandan kanssa, ne eivät oikeastaan ​​ole läheisesti yhteydessä toisiinsa. Punainen panda on paljon pienempi ja yleensä kasvaa tavallisen kotikissaan. Siinä on punertavanruskea turkki, erittäin pitkä ja paksu hännänsuoja, ja lapsi on lyhyt etuosa. Sen hännän ansiosta se ei ainoastaan ​​anna tasapainoa keholleen vaan toimii myös luonnollisena naamioina. Siinä on myös laajennettu ranne luu, joka auttaa pitämään kiinni. Punaisen pandan pään ja pituuden pituus on yleensä 20 - 23 tuumaa, ja sen hännän yksin on 11 - 23 tuumaa. Miehet painavat keskimäärin 8, 2–13, 7 kiloa, mikä on hieman enemmän kuin naiset, joiden paino on 6, 6–13, 2 kiloa.

Ruokavalio

Vaikka punaiset pandat osoittavat erityisen rakkautta bambu, ne ovat itse asiassa kaikkiruokaisia. Toisin kuin Giant Panda, he syövät monia muita elintarvikkeita bambu lisäksi, mukaan lukien hedelmät, tammenterhot, juuret, sienet ja munat. He voivat myös syödä pieniä nisäkkäitä ja lintuja. He etsivät ruokaa, joka kulkee maahan tai puiden läpi. Koska ne eivät pysty sulattamaan selluloosaa, niiden on käytettävä suuri määrä bambuja, erityisesti versoja ja tuoreita lehtiä, jotta ne voivat selviytyä. Toinen utelias tosiasia niiden ruokavaliosta on se, että he ovat ainoat, jotka eivät saa aikaan keinotekoisia makeutusaineita.

Elinympäristö ja alue

Punainen panda jakaa valtavan pandan sateisen, korkeiden metsien elinympäristön, vaikka sillä on laajempi valikoima. He suosivat lauhkoja metsiä Himalajan ympärillä. Ne löytyvät Nepalin vuoristosta, Pohjois-Myanmarista, Etelä-Tiibetistä ja Keski-Kiinasta. Punaisen pandan luonnolliset elinympäristöt ovat huonontuneet metsäkadon, kaupungistumisen ja muiden ihmisten liiallisen toiminnan vuoksi. Koska metsästä ja vastuuttomasta maatalouskäytännöstä tuhoutuu yhä enemmän metsiä, niiden määrä vähenee jatkuvasti. Näistä syistä IUCN: n punainen luettelo luokittelee ne uhanalaisiksi. 3.1. Tämän seurauksena ne on suojattu kansallisella lainsäädännöllä niiden alueella.

käytös

Punaiset pandat ovat alueellisia, ja ne merkitsevät alueitaan virtsan ja heikon muskin hajuisen erittymisen kanssa niiden peräaukoista. Ne ovat yleensä ujo ja yksinäisiä, paitsi silloin, kun he pariutuvat. Vähäkalorisen ruokavalionsa vuoksi he ovat enimmäkseen passiivisia ja viettävät paljon aikaa nukkumassa. Ne ovat kuitenkin erinomaisia ​​kiipeilijöitä ja usein elävät ja nukkuvat puissa. Ne ovat pääasiassa aktiivisia hämärästä aamunkoittoon, kun taas suurelta osin istuvat päivällä. Itse asiassa he tekevät usein melkein mitään muuta kuin nukkumista ja syömistä. Vaarassa joutuessaan he yrittävät usein paeta puita kiipeämällä.

Jäljentäminen

Punaisen pandan molemmat sukupuolet ovat vuorovaikutuksessa keskenään vain pariutumisen aikana. Sekä miehet että naiset pyrkivät kumpikin useamman kuin yhden kumppanin kanssa jokaisen parittelukauden aikana, joka on tammikuun puolivälistä maaliskuun alkuun. 112 - 158 päivän raskausajan jälkeen naaras syntyy pesässä kesäkuun puolivälissä heinäkuun lopulla. Pentue on yleensä yhdestä neljään nuorta. Vauvat syntyvät sokeat ja kuurot, joiden paino on 3, 9–4, 6 unssia. Synnytyksen jälkeen äiti puhdistaa vauvansa ja viettää suurimman osan ajastaan ​​heidän kanssaan, kun taas miehillä on harvoin apua. Vauvat avaavat silmänsä noin 18 päivän kuluttua ja jäävät äitinsä pesiin, kunnes seuraava pentue syntyy.

Suositeltava

Missä on Korean niemimaa?
2019
Mitä ja missä ovat polaariset aavikot?
2019
Gondar, Etiopia - ainutlaatuiset paikat ympäri maailmaa
2019