Pygmy Rabbit Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Pygmy-kanit ( Brachylagus idahoensis ) ovat pienimmät kanit Pohjois-Amerikassa, joiden koot vaihtelevat välillä 23, 5 ja 29, 5 senttimetriä (9, 2-11, 6 tuumaa) ja painot välillä 398 ja 462 grammaa (0, 88-1, 02 kiloa). Tämän lajin aikuiset naiset ovat yleensä suurempia kuin miehillä. Nämä kanit sekoittuvat usein nuorten mökkien kanssa, koska molemmilla on samanlainen ulkonäkö. Pygmy-kanien tasaisesti ruskea häntä, jolla ei ole valkoista turkista, auttaa kuitenkin erottamaan ne samankaltaisista elävistä eläinlajeista. Koska niiden pienet hännät sulautuvat täysin kehon sävyihin, nämä kanit näkyvät usein tailless. Näiden pygmy-kanien korvalla oleva vaalea, harmaasävyinen merkintä on myös näiden eläinten ainutlaatuisten tunnusmerkkien joukossa.

Ruokavalio

Vaikka sagebrush katsotaan sisältävän kasvien kemikaaleja, jotka saattavat olla myrkyllisiä, ja vain muutama eläin uskaltaa ruokkia sitä, pygmy-kani riippuu lähes kokonaan sen elintarvikelähteestä. 99% sen ruokavaliosta talvella ja 50% ruokavaliosta kesällä koostuu sagebrushista. Talvella, kun lumi peittää suurimman osan maasta ja ympäröi sagebrushin valkoisessa kansiessaan, pygmy-kanit kaivavat tunneleita lumen alapuolelle pääsemään haluamaansa ruokalähteeseen. Nämä tunnelit laajenevat usein etäisyydet erillisten sagebrush-kasvujen välillä.

Elinympäristö ja alue

Koska sagebrush muodostaa suurimman osan ruokavaliistaan, Pygmy-kanit asuvat alueilla, joilla on tiheää sagebrush-kasvua. Meksikon Volcano-kanin lisäksi Pygmy-kani on ainoa Leporids-laji Pohjois-Amerikassa, joka kaivaa oman luolansa kotipaikkaan. Nämä pienet eläimet tarvitsevat löysää, syvää maaperää kaivamaan kaivonsa hyvin maahan. Joissakin tapauksissa he voivat käyttää aiemmin kaivettuja eläimiä, jotka ovat hylänneet heidät. Nämä kanit menestyvät Länsi-Yhdysvaltojen, mukaan lukien Suuren altaan ja sen viereisten vuoristoalueiden, sagebrush steppe -ekosysteemeissä. Suurin uhka näille eläimille on heidän riippuvuutensa sagebrushista niiden eloonjäämiseksi. Sagebrush-kasvien puhdistaminen maatalouden tarkoituksiin ja muuhun ihmiskauppaan, sekä metsäpalojen ja kotieläiminä pidettyjen eläinlajien liiallinen laiduntaminen uhkaavat hävittää Pygmy-kanien elinympäristöjä ja ruokalähteitä.

käytös

Pygmy-kanit ovat yleensä aktiivisimpia aamunkoitteessa ja iltahämärässä. Tämä käyttäytymismalli on todennäköisesti sopeutuminen eloonjäämisen selviytymiseen, koska saalistajat ovat vähiten todennäköisesti aktiivisia tällaisina aikoina. Talvikuukausina kanit ovat aktiivisempia hämärässä kuin aamunkoitteessa. Koska nämä eläimet kaivavat kaivoja, ne harjoittavat sekä pinta- että maanalaisia ​​toimia. Talvella pygmy-kanien liikkuminen maapallolla rajoittuu ensisijaisesti niiden kuljettamiin lumitunneleihin. Näiden kanien maanalainen toiminta on vaikeata havaita, ja sellaisia ​​on vielä tutkittava perusteellisesti.

Jäljentäminen

Pygmy-kanit aloittavat pariutumisen noin vuoden ikäisenä. Niiden jalostuskausi kestää hyvin lyhyen ajan, vain 2-3 kuukauden ajan keväällä tai alkukesällä. Tutkijoiden on vielä määriteltävä selkeästi näiden kaneiden raskausjakso. Tieteellisissä raporteissa todetaan, että Idahossa syntyy vuosittain enintään kolme pentua, joista kuusi nuorta tuotetaan yleensä jokaisesta pentueesta. Vuoden syksyllä syntyneistä pentueista ei ole merkittäviä raportteja. Alaikäiset ovat erittäin alttiita kuolleisuudelle syntymästä lähtien, kunnes he saavuttavat viiden viikon iän. Samaan aikaan aikuisten pygmy-kanien kuolleisuus on korkein talvella ja alkukeväällä.

Suositeltava

Lyhimmät paikannimet maailmassa
2019
Mikä on glaciologia?
2019
Kaupungit, joilla on huonoin ilmanlaatu Euroopassa
2019