Pygmy Hippo Facts: Afrikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Pygmy hippopotamus on pienempi versio tunnetuimmasta yleisestä virtahepoista, jotka molemmat kuuluvat Hippopotamidae- perheeseen. Siinä on tynnyrin muotoinen runko, jonka ihon väri on joko mustanruskea tai harmahtava violetti. Pygmy hippolla on leveä kuono ja lyhyt karhea jalka. Sen varpaat on erotettu toisistaan ​​ja niissä on terävät kynnet, ja sen viillot ja koirat näyttävät samalta. Kun kypsytetään, pygmy hippon korkeus hartioilla on välillä 31, 5 ja 39, 4 tuumaa (80-100 senttimetriä), ja sen paino on 353 ja 595 kiloa (160-270 kilogrammaa). Sen kehon pituus pään ja niskan välillä on välillä 59, 1 ja 68, 9 tuumaa (150–175 cm), ja siinä on kahdeksan tuuman (20 cm) häntä.

Ruokavalio

Pygmy hippo on kasvissyöjä. Sen ruokavalio koostuu erilaisista yrtteistä, laajanlehtisistä kasveista, ruohoista, puoliveden kasveista, forbeteista, mukuloista, juurista, sedgesistä, saniaisista ja kuolleista hedelmistä. Pygmy hippo alkaa ruokkia myöhään iltapäivällä ja tekee sen keskiyöhön laiduntamalla metsää. Se voi seisoa takajaloillaan saavuttaakseen suuren kasvillisuuden. Pygmy hippon huulet ovat mutkikkaita ja voivat tarttua hedelmiin ilman hampaita. Vaikka se syö erilaisia ​​vesikasveja, he suosivat ruokaa maassa. Vaikka siinä on monikammioinen mahalaukku, joka on samanlainen kuin märehtijän, se ei pureskele omia kuoria.

Elinympäristö ja alue

Pygmy hippo on kotoisin Länsi-Afrikasta. Se asuu esimerkiksi Liberiassa ja vähemmässä määrin Sierra Leonessa, Guineassa ja Norsunluurannikolla. Sademetsät, suot ja tiheät vesien ja purojen lähellä ovat pygmy-hippoa. Se on kuitenkin vähemmän vedessä kuin tavallinen hippo ja viettää enemmän aikaa maalla. Mukaan Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) punaisen listan raportti, Pygmy Hippo on luokiteltu "uhanalaisiksi" lajeiksi. Zoological Society of London -raportissa lasketaan niiden määrän lasku ensisijaisesti ihmisen puunkorjuun, kaivostoiminnan ja maataloustoiminnan aiheuttamiin salametsästykseen ja elinympäristöhäviöihin.

käytös

Pygmy hippo on luonteeltaan yksinäinen, lukuun ottamatta nuoria. Se on ujo ja ei puolustaa sen aluetta, vaan tyypillisesti juoksee vastakkain. Joskus he huddle pienissä perheryhmissä. Naaraspuolisella hippolla on noin 100 - 150 eekkeriä, kun taas miehellä on noin 400 hehtaarin kokoinen. Nämä eläimet liikkuvat pitkin muiden hippojen käyttämiä reittejä ja merkitsevät nämä reitit lannallaan. Syömällä pygmy hippo munches kasvillisuuden, ja voidaan kuulla jopa 150 metrin päässä, kun näin. Leopardit ovat pygmy hippojen tärkeimmät luonnolliset saalistajat.

Jäljentäminen

Pygmy hippo saavuttaa seksuaalisen kypsyyden välillä 3–5 vuotta. Jotta lisääntyisi, urospuolinen hippo hakee seksuaalisesti kypsä nainen, ja he muodostavat kumppanuuden. Pariskunta on joko maalla tai vedellä, ja se voi kopuloida jopa 4 kertaa, kun naaras on "lämmössä". Niiden raskausaika kestää 180 - 210 päivää, ja naaras synnyttää maalla yhden vasikan. Tämä vasikka painaa noin 10–14 kiloa (4, 5–6, 5 kilogrammaa), ja kun viljely voi saada 10, 6–2, 2 unssia (300–600 grammaa) päivässä. Pygmy-hippon odotettavissa oleva käyttöikä on 30–50 vuotta.

Suositeltava

Nigerian syntyperäiset matelijat
2019
Suurimmat kaupungit Etelä-Amerikassa
2019
Mikä on biologisen monimuotoisuuden hotspot?
2019