Pocket Gopher Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Tasku gopher on poraus, hännän jyrsijä, jossa pienet korvat ja silmät. Sen turkisväri voi vaihdella varjosta vaaleanruskeasta lähes lumivalkoiseksi. Pocket gophersissa on pitkät kaarevat kynnet niiden suhteellisen suurissa eturaajoissa ja terävät kaarevat leikkaukset. Taskutason huulet ovat lähellä niiden ulkonevien etupuolen hampaiden takana. Heidän aikuisten koko vaihtelee 5-14 tuumaa, ja niiden paino on yleensä noin 2 kiloa fyysisen kypsymisen huipentumisen jälkeen. Nimensä "tasku" -osa on peräisin sen kahdesta turkisvuoristetusta posketaskusta, joiden aukot ovat molemmin puolin suuhunsa. Nebraskan yliopiston mukaan Yhdysvalloissa on 13 pocket gopher -rotuja.

Ruokavalio

Pocket gopher syö vain kasvissyöjähintoja, mukaan lukien juuret, sipulit, juurikaslehdet, pensaat, kasvien, lehtien ja kasvien varret. Lumisissa ympäristöissä, joissa on rajallinen vihertys, ne jopa haalistuvat puunkuorelle. Elävät kasvit, joita he syövät, tarjoavat riittävän kosteuden, joten taskukopterit eivät tarvitse muita vesilähteitä. Tasku-gopherin etuhampaat eivät koskaan lopeta kasvua, jotta ne täydentäisivät niitä, jotka katkeavat purettaessa. Heillä on litistetyt molaarit sekä esiastiat kovan kasvillisuuden hiomiseksi. Pocket gophers burrow syöttää juuret, tai nousta ruokkimaan pinnan kasvillisuutta. He voivat myös vetää kasveja alhaalta alaspäin juurilleen syömään niitä sisälle, samalla kun ne ovat piilossa maanpäällisiltä saalistajilta.

Elinympäristö ja alue

Pocket gopherin ihanteellinen elinympäristö on löysä, hiekkainen maaperä ja paljon syötävää kasvinsuojusta, kuten nurmikot ja viljelyalat. He voivat elää myös matalilla rannikkoalueilla, kallioissa elinympäristöissä ja kevyissä kuvioiduissa maaperissä, jotka ovat elinvoimaisia ​​yrttien kanssa. Yhdysvalloissa Yhdysvaltain kala- ja villieläinpalvelun mukaan pocket gophers on yleisimpiä Washingtonin, Oregonin ja Pohjois-Kalifornian osavaltioissa. Yhdysvalloissa Mazaman alalaji on kaikkein uhanalainen, koska sen luonnollinen elinympäristö häviää kaupungistumiseen. Biologisen monimuotoisuuden keskuksen raportissa kerrottiin vuonna 2012, että vain 757 Mazaman alalajin jäsentä jäi.

käytös

Pocket gopher asuu burrows, jotka voivat kattaa välillä 200 ja 2000 neliömetriä yhteensä, ja ovat 2, 5-3, 5 tuumaa halkaisijaltaan, mukaan University of California. Burrows, joissa tasku gopher kulkee syötteet sisällä yleensä tunneled syvyyteen 6-12 tuumaa maan alla, kun taas niiden ruokakaupat ovat noin 6 metriä syvä. Pocket gophers suljetaan niiden urien aukkoja maapistokkeilla, joita ne työntyvät ulos pintaan. Tasku-gopher voi olla aktiivinen jokaisen päivän aikana. He elävät yksinään luolissaan, lukuun ottamatta tapauksia, joissa naiset huolehtivat nuorista. He käyttävät hajujaan ruokaa löytääkseen, ja naisella on 3 paria nänniä, jotka ruokkivat vauvojaan.

Jäljentäminen

Pocket gopher on yksinäinen jyrsijä, ja se liittyy yleensä vain yhteen toisen lajin jäsenen kanssa pariutumisen yhteydessä. Pocket gophers kasvattaa helmikuusta huhtikuuhun, ja nuoret ovat syntyneet maan alla pesimiskammioiden sisällä. Kanadan yliopiston tutkimuksen mukaan raskausajan arvioidaan kestävän noin kuukauden tai kauemmin. Naaras taskussa gopher synnyttää 4 nuorta kussakin keskimääräisessä pentueessa. Nuoret ovat karvattomia, vaaleanpunaisia ​​ja rypistyneet syntymän aikana, ja heidän silmänsä ja korvat ovat kiinni. Sen jälkeen he imevät äitinsä, kunnes vieroitetaan. Kun silmät ovat auki, ne vieroitetaan ja vain muutaman viikon kuluttua he hajoavat äitinsä pesistä, jotta he voivat aloittaa yksin ruokinnan. Pocket gophers saavuttaa seksuaalisen kypsyyden noin vuoden kuluttua.

Suositeltava

Parhaiten arvioidut yliopistot Yhdysvalloissa
2019
Desert Warthog Facts: Afrikan eläimet
2019
Aasian alhaisimmat paikat
2019