Ovatko Narwhals Real eläimet?

Narwhals, Monodon monoceros, ovat hammastettuja valaita, joilla on erottuva suuri rusetti, joka ulottuu koiran hampaasta. Narwhals ovat Monodontidae-perheen todellisia olentoja, jotka asuvat Grönlannin, Kanadan ja Venäjän arktisilla vesillä, joissa heidät havaitaan uimalla kaksikymmentä. Maailmassa on noin 170 000 narvaria, jotka luokitellaan lähitulevaisiksi lähinnä ihmisen toiminnan ja ilmaston lämpenemisen ansiosta. Jos suojelutoimia ei toteuteta maailmanlaajuisesti, laji häviää.

Kuvaus

Narwhals, yhdessä selkäpään, josta puuttuu puhdas valkoinen beluga-valas, ovat ainoat Monodontidae-perheen elävät lajit. Legendaarinen "yksisarvinen meri" on keskikokoinen ja aikuinen uros, jonka paino on enintään 3530 kg ja naiset 1750 lbs. Narvaalit tunnistetaan selvästi pitkällä ruskalla, joka löytyy pääasiassa miehistä. Tusk on oikeastaan ​​koiran hammas, joka ulottuu vasemman yläleuan päälle ja huulen läpi muodostamaan kierreheliksin. Tusk kasvaa koko eliniänsä pituudella jopa 10 jalkaa ja painaa noin 22 kg. Noin 500: lla miehestä on kaksi tuskaa, joissa oikea koira myös työntyy ulos. Noin 15% naisista kasvattaa ruskaa, joka on tarpeeksi pitkä muodostaakseen urospuolisten kumppaneidensa löytämän spiraalin.

Ontto norsunluuhirvi on innervoitu aistinelementti, jolla on jopa 10 miljoonaa hermopäätettä, jotka yhdistävät aivot meriveden ärsykkeisiin ulkoisessa ympäristössä. Uskotaan, että miehet kommunikoivat veden luonteesta hankaamalla niiden tuskit yhteen. Jotkut tiedemiehet uskovat, että se on myös parittelurituaali, jonka tarkoituksena on vaikuttaa naisille.

Ruokavalio

Narwhalsilla on rajoittava erikoisruokavalio, joka koostuu pääasiassa arktisesta turskasta, seepiasta, katkarapuista, grönlanninpallasta ja käsivarren kourusta. Syötettäviksi niiden on sukeltava 1, 640 jalkaa merenpinnan alapuolella ja käytettävä ääniä saaliinsa havaitsemiseksi. Koska lajilla ei ole hyvin kehittynyttä suua, ne ruokkivat uimalla saaliin saakka, kunnes se on tarpeeksi lähellä imemistä suuhun.

Jäljentäminen

Naaraspuoliset kypsyt ovat saavuttaneet seksuaalisen kypsyytensä kuuden vuoden kuluttua, kun he ovat valmiita periksi. Pariutumiskausi tapahtuu huhtikuussa ja toukokuussa, kun ne ovat offshore-pakkausjäässä. Raskausaika kestää 14 kuukautta, minkä jälkeen ne synnyttävät yhden vasikan, jonka koko on 5 jalkaa. Vasikat ruokkivat äitinsä maitoa 20 kuukauden ajan, jonka aikana he myös oppivat ja hallitsevat selviytymistaktiikkaa käytettäväksi kypsyessään. Synnytyksissä vasikoilla on ohut kerros, joka on väriltään siniharmaa ja paksuu äidinmaidon rasvapitoisuudesta. Niiden iän myötä niiden väri muuttuu sinivihreäksi nuorten tavoin, täynnä harmaita aikuisina ja valkoisena, kun he ovat ikääntyneet. Luonnollisessa elinympäristössään he elävät jopa 50 vuotta.

uhat

Narwhals ovat joitakin uhanalaisimmista merinisäkkäistä. Suurimpia saalistajia ovat jääkarhut, pähkinät, Grönlannin hait ja tappajavalaat, jotka tappavat kymmenkunta narrallia yhdellä hyökkäyksellä. Ihmiset keräävät eläimet lihan ja korppuja varten, joita myydään veistoksille. Hudsonin lahdella on sekä lihan että vartalojen narwhal-markkinat arvoltaan 530 000 dollaria. Säilytyspyrkimykset Euroopan unionissa toteuttivat tiukat kiellot saaliiden ja kiintiöiden tuonnille. Ainoastaan ​​arktisilla pohjoismaisilla inuiittilaisilla on oikeus metsästää narvaaleja toimeentuloon.

Suositeltava

Yhdysvaltain valtiot ortodoksisen kristillisen väestön
2019
Miksi kahdeksankymmentä kahdeksan yhteisöä Kentuckyssä kutsutaan niin?
2019
Maailman eteläisimmät maanpääkaupungit
2019