Osprey Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Ospreys, tai Pandion haliaetus, ovat kalaa syöviä saalista, joilla on suuri koko ja upea ulkonäkö. Tämän linnun koko vaihtelee yleensä välillä 21–23 tuumaa (54 ja 58 senttimetriä), joiden paino on noin 2, 3–3 kiloa (1, 2–1, 4 kilogrammaa), ja niiden siipipäät ulottuvat noin 5–6 metrin korkeuteen (1, 5–1, 8 metriä). ). Tämän lintulajin selkäosat, mukaan lukien selkä- ja yläpuoliset siivet, ovat syvän, suklaanruskean värisiä, kun taas niiden ventral-alueet ovat pääasiassa valkoisia. Niiden rinnat ovat valkoisia ja ruskea pilkku. Ospreys-kruunut ja otsa ovat enimmäkseen valkoisia, ja silmien ympärillä on pimeä viiva, joka ulottuu kaulan sivuille. Lintujen iiriksen väri on keltaista, vaaleansininen, läpinäkyvä ja naamioiva kalvo. Vaikka Ospreysin sukupuolet ovat ulkonäöltään melko samankaltaisia, voidaan erottaa niistä muutamia näkyviä eroja. Aikuisilla miehillä on yleensä ohuempi elin ja kapeammat siivet kuin naisilla, ja naisilla on tavallisesti 15-20% suurempi ruumiinpaino kuin miespuoliset kollegansa fyysiselle kypsyydelle. Rintojen ruskeat raidat ovat yleensä tummempia ja tiheämpiä naisilla kuin miehillä. Tämän lajin nuoret ovat samanlaisia ​​kuin aikuiset, lukuun ottamatta niiden iiriksen oranssinväristä väriä ensimmäisinä vuosina, ja selkä- ja siivekannen hilseilevä ulkonäkö, jonka ulkonäkö johtuu heidän ensimmäisten höyhenet, jotka menetetään, kun he näkevät ensimmäisen talven.

Ruokavalio

Meri- tai makean veden kalat voivat käsittää Oopreyn ruokavalion leijonan osuuden. Koska nämä linnut eivät kykene sukeltamaan yli 0, 5-1, 0 metrin syvyyteen veteen, niiden elintarvikelähteet rajoittuvat ensisijaisesti niille kaloille, jotka löytyvät matalista vesistä tai pintakouluista. Heidän saaliinsa keskimääräinen koko vaihtelee välillä 8 ja 14 tuumaa (20 ja 36 cm). Ospreysin läpäisevä visio voi havaita vedenalaiset liikkeet vedenpinnan yläpuolella olevasta 10 - 40 metrin korkeudesta (33–131 jalkaa). Merkittyjen kohteiden jälkeen linnut liikkuvat veden päällä muutaman minuutin ajan ennen kuin putoavat veteen, jalat ensin, tarttumaan saaliinsa. Tämä lintulaji on luonteeltaan hyvin suunniteltu täyttämään saalistushyökkäyksensä. Terävillä spiculeilla varpaidensa alapuolella, taaksepäin suunnattuja vaakoja ja sieraimia, jotka voidaan sulkea veteen sukellettaessa, tehokas saalistaja on hyvin varustettu menestymään helposti pyrkimyksissään kalastaa.

Elinympäristö ja alue

Ospreys-alueet ovat tavallisia alueita, joissa on matala kalastusalue, tai syvemmät vesialueet, joissa kalakoulu sijaitsee lähellä pintakenttää. Alueet, joilla on matalien, kalojen täyttämiä vesistöjä, kuten järviä, suot, laguunit ja joet, ovat ihanteellinen elinympäristö näiden lintujen menestymiselle. Pergine-porkkanoiden jälkeen Ospreys on maailman toiseksi yleisin saalistaulu tai raptor. Antarktista lukuun ottamatta ne löytyvät trooppisista, subtrooppisista alueista ja kaikkien muiden maanosien leutoista. Kesällä Ospreysia löytyy Pohjois-Amerikasta Alaskasta Newfoundlandiin ja etelään Floridan ja Persianlahden rannikolle. Tämän kauden aikana he myös kasvattavat kaikkialla Euroopassa. Ospreys siirtyy rannikolla Etelä-Amerikkaan, Etelä- ja Kaakkois-Aasiaan sekä Pohjois-Afrikkaan talvikaudella. Australiassa näillä linnuilla on pääasiassa istumaton läsnäolo, jolla ei ole suuria siirtymiä. Kultaiset kotkat, kalju kotkat, suuret sarvipäiset pöllöt ovat näiden lintujen yleisimpiä luonnollisia saalistajia. Vuosina 1950-luvulta 1970-luvulle asti Ospreyn populaatiot romahtivat merkittävästi, koska torjunta-aineet käyttivät näitä lintuja myrkyttyneitä ja ohentaneet munankuorensa. Haitallisten torjunta-aineiden kieltojen tiukka täytäntöönpano, kuten vuoden 1972 DDT-kielto, kuitenkin auttoi Ospreyn väestön palauttamisessa turvallisemmille tasoille. American Breeding Bird Survey -nimisen suojelutilanteen tulokset osoittivat rohkaisevaa kasvua Osprey-populaatioissa, mikä osoitti 2, 5 prosentin kasvuvauhdin vuodessa vuosina 1966 ja 2010.

käytös

Ospreys ovat yleensä yksinäisiä luonteeltaan, ja tyypillisesti roost yksin tai pienissä ryhmissä kuudesta kymmeneen. Niiden tiedetään puolustavan välittömiä pesimäpaikkojaan, yleensä muilta Ospreysilta, vaikka ne eivät ole ehdottomasti alueellisia, ja ne erottavat ne useimmista muista kalojen syömistä linnuista. Näiden lintujen joukossa on melko tavallisia pesäkkeitä, jotka suojaavat pesiä, ja voivat joissakin tapauksissa jopa nousta voimakkaiksi. He mieluummin käyvät ulkona avoimilla alueilla, kuten puiden paljailla oksilla, ja voivat myös roostella maahan lämpimiksi kylminä päivinä. Hatchlingsin tiedetään kilpailevan aggressiivisesti elintarvikkeiden lähteistä, mikä usein johtaa niiden heikompien, myöhemmin haudattujen jäsenten poistamiseen.

Jäljentäminen

Ospreysin on havaittu olevan elämää, vaikka harvoin on raportoitu polyandria. Kasvukauden aikana pari mies- ja naispuolista kaveria siirtyy 5 kuukauden pituiseen kumppanuuskauteen, jotta he voivat kasvattaa jälkeläisiä. Yhdistyskumppanit rakennetaan varovasti pesien avulla, joissa on kompakti vuori altaista, sateesta, viiniköynnöksistä ja muista tällaisista materiaaleista. Mies on ensisijaisesti mukana kaikkien näiden materiaalien keräämisessä, kun taas naaras järjestää ne rakentamaan pesän. Parin ensimmäiseen kauteen rakennetut pesät ovat yleensä pieniä, mutta kuten peräkkäiset vuodet kulkevat, pesät voivat tulla suuriksi, riittävän suuriksi jopa ihmisen sijoittamiseksi. Kuukauden kuluessa parittamisesta naaras asettaa 2–4 ​​valkoista munaa, joissa on erottuvat punertavanruskeat värit. Keskimääräinen aika munien siitos- tumisen ja niiden fyysisen kehittymisen välillä fledgelingsiksi kestää yleensä noin 10 viikkoa.

Suositeltava

Parhaiten arvioidut yliopistot Yhdysvalloissa
2019
Desert Warthog Facts: Afrikan eläimet
2019
Aasian alhaisimmat paikat
2019