Nykyään maailmassa elävät neljä lajia

Godwits ovat Limosa- suvun siirtolintuja, jotka kuuluvat Charadriiformes-lajin lintulajiin Scolopacidae. Linnut kulkevat jalostusalueiltaan Euroopan pohjoisosissa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa etelään. Eräs kummikarjanlaji pitää lentävän non-stopin ennätyksen pisimpään aikaan. Linnuilla on pitkät laskut, jotka helpottavat heidän ruokintakäyttäytymistään. Käpälät ja dowitcherit muistuttavat läheisesti godwitsiä. Hyvin ylöspäin kääntyneet tai suorakulmaiset laskut auttavat erottamaan heidät käpälöistä, joilla on puolikuun muotoiset laskut. Karvanpoikien pidemmät jalat auttavat myös tunnistamaan heidät dowitchereita vastaan.

4. Black-tailed Godwit

Black-tailed godwit, limosa limosa.

Limosa limosa on kääpiölaji, jonka alue ulottuu Islannista Eurooppaan Keski-Aasiaan. Linnut talvella etelään Intian subkontinenssiin ja Australiaan. Kasvatusalueellaan lintuja löytyy kostealta niityiltä, ​​soilta, maaseutuilta, järvien rannoilta ja fensseiltä. He yleensä haluavat elää sisämaassa ja lähellä makean veden elinympäristöjä. Linnuilla on tylsää harmaa-ruskeaa talvia, mutta jalostuskauden aikana rintakehässä, kaulassa ja päässä on oransseja. Lihavoidut valkoiset ja mustat siipipalkit näkyvät selvästi lennossa. Laskun väri vaihtelee myös vuodenaikojen välillä. Talvella lasku on vaaleanpunainen ja kärki on pimeä, kun taas jalostuskaudella laskun pohja on keltaisesta oranssinväriseen vaaleanpunainen, ja kärki on pimeässä. Jalat ovat pitkiä ja sinivihreitä. Tämän linnun kolme alalajia ovat L. l. limosa, L. l. islandica ja L. l. melanuroideja . Lintuja metsästettiin laajalti aikaisemmin ja Ranska jatkaa metsästystä tämän lajin suurella määrällä jo tänään. Niinpä nämä lintut luokitellaan IUCN: n luokse "Near Threatened".

3. Hudsonian Godwit

Hudsonian kummitus.

Limosa haemastica on kummikala, joka kasvattaa Alaskassa, Kanadan luoteisosassa ja Hudsoninlahdella. Talvella linnut muuttavat etelään kohti eteläistä Yhdysvaltoja ja Keski-Amerikkaa, ja jotkut harhautuvat Eurooppaan, Etelä-Afrikkaan ja Australiaan. Hudsonialaisilla kääpiöillä on räikeä ruskea selkä ja kastanjavärinen alapuoli. Nokka on vaaleanpunainen ja pimeä kärjessä. Jalat ovat pitkiä ja sinertävän harmaita. Rumpu on valkoinen ja häntä on musta. Lajin pituus on 370 - 420 mm. Linnut pesivät maalla suoalueilla ja ruokkivat pääasiassa äyriäisiä ja hyönteisiä.

2. Bar-tailed Godwit

Limosa lapponica.

Limosa lapponica on kahlaava lintu, joka kasvattaa Pohjois-Aasian, Skandinavian ja Alaskan arktisilla rannikoilla ja tundralla. Lintut kulkevat talvella lämpimämpiin trooppisiin ja lämpötila-alueisiin Australiaan asti. Heillä on kirjaa siitä, että se suorittaa pisimmän pysähtymättömän muuttoliikkeen ja pisimmän muuttoliikkeen ilman, että se ruokkii maailman kaikkien lintulajien välillä. Bar-tailed godwit pituus vaihtelee 37 ja 41 cm laskusta hännän. Linnuilla on lasku, joka on vaaleanpunainen pohjassa ja pimeässä kärjessä. Lintujen rinnat ja alaosat näyttävät jalostuskauden aikana tiilenpunaisen höyhenen ja talvella luonnonvalkoisen höyhenen. Selkä on pilkullinen harmaa. Siniharmaat jalat ovat suhteellisen lyhyitä. Valkoisten siipipalkkien puuttuminen ja piilotetun hännän läsnäolo erottavat lajin mustanpunaisesta kääpiöstä. Linnut ruokkivat äyriäisiä, hyönteisiä ja vesikasveja. Ne rakentavat kupin pesät sammalaiselle kasvillisuudelle ja molemmat vanhemmat inkuboivat munia. Linnuilla on kolme alalajia: L. l. lapponica, L. l. menzbieri ja L. l. baueri. Bar-tailed godwit on "lähellä uhkaava" laji.

1. Marbled Godwit

Limosa fedoa.

Limosa fedoa on Kanadan länsiosissa ja Yhdysvaltain Great Plainsin alueen suurin rotu. Linnut muuttavat lämpimämmille alueille talvehtimiseksi. Kalifornian rannikko, Meksiko, Meksikonlahti ja osa Etelä-Amerikasta toimivat tämän lintun talvipaikana. Marmoroitu kangaspuut vaihtelevat kooltaan 40 - 50 cm. Kehon paino vaihtelee välillä 240 - 520 g. Linnuilla on tumma, täplikäs selkä ja vaaleanruskeat alat ja rinta. Myös sivut ja rinta ovat tummat. Pitkä, vaaleanpunainen värillinen lasku on tumma kohti kärkiä. Karvaiset jalat ovat sinivihreitä. Linnut ruokkivat hyönteisiä ja äyriäisiä ja toisinaan myös vesikasveja, ja niitä voidaan havaita mutakivien, rantojen ja soiden elinympäristöissä. Elinympäristön häviäminen ja metsästys ovat vähentäneet näiden lintujen populaatiota, mutta koska laji on edelleen laajalti levinnyt, sitä pidetään edelleen vähiten huolestuttavana lajina. Marmoroidusta hautakarvasta on kaksi alalajia: L. f. beringiae ja L. f. fedoa .

Suositeltava

Suurimmat kaupungit Kambodžassa
2019
Millainen hallitus on Zambialla?
2019
Mikä on Fang ja mitkä eläimet ovat Fangit?
2019