Northern Flying Squirrel Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Pohjoinen lentävä orava ( Glaucomys sabrinus) ) sekä sen hieman pienempi vastine etelään on yksi vain kahdesta Pohjois-Amerikan mantereella sijaitsevasta lentävän oravan lajista. Northern Flying Squirrelin valikoima ulottuu Luoteis-Alaskasta, Koillisosassa sijaitsevasta Nova Scotiasta, etelään eteläiseen Appalakkilaiseen, länteen Kaliforniaan ja Tyynenmeren rannikon tukemiseen Alaskaan. Useimmat lajin jäsenet ovat ehdottomasti yöllisiä.

Ruokavalio

Tis korkean lentävän jyrsijän ruokavalio sisältää erilaisia ​​kasvisruokia, vaikka toisinaan ne voivat syödä muita pieniä lintuja ja eläimiä sekä munia ja hyönteisiä. Heidän suosikkiruokansa ovat kuitenkin hedelmiä, kasvi- ja siemeniä, jyviä, pähkinöitä ja erilaisia ​​jäkälöitä ja sieniä. Northern Flying Squirrels hankkii suurimman osan ruoastaan ​​ruokailutoiminnalla, ja se voi kätevästi säilyttää tai varastoida elintarvikkeita suojaamaan elintarviketurvaa. Sieniä ja hedelmiä syömällä ne auttavat myös levittämään niiden siemeniä ja itiöitä.

Elinympäristö ja alue

Northern Flying Squirrelsin tärkeimpiä luonnollisia saalistajia ovat pöllöt ja muut saaliin linnut, kojootit, villat ja luonnonvaraiset kissat. Vaikka niitä ei yleensä metsästetä suoraan, ihmiset uhkaavat niitäkin, koska ne ovat herkkiä elinympäristön huononemisen vaikutuksille, ja usein ne joutuvat muiden eläinten turkisyrittäjien asettamien ansojen sisään. Vaikka ne eivät olekaan haavoittuvia koko niiden luonnollisen alueen sisällä, niitä on ajoittain pidetty sellaisina Etelä-Appalakkien alueella, koska niissä on käytetty metsätaloutta ja maankäyttöä. Pohjois-Carolinassa ja Virginiassa tietyt alalajit ovat kokonaisuudessaan vaarantuneet, ja niiden suojelu kuuluu Yhdysvaltain liittovaltion lainsäädännön piiriin.

käytös

Northern Flying Squirrels on saanut nimensä niiden ainutlaatuisten kykyjen kautta liukua yli ilmaan, mikä helpottuu ihon taitosten kiinnittymisestä kehonsa ja ”patagium” -nimisten elinten välillä. Nämä liukuvat voivat kattaa jopa 80 metrin etäisyyden yhdellä lennolla. Heidän mielestään useimmat niiden alueesta osoittavat parempana rakentaa pesiä ja elävät havupuita korkeammissa korkeuksissa, kuten Appalachin, Rockyn ja Sierra Nevadan vuoristossa sekä Etelä-Dakotan Black Hillsissa. Nämä pesät saattavat olla jopa 60 jalkaa maasta, jotta helpotettaisiin pidempiä liukuja. Niiden pesät rakennetaan tavallisesti oksien, lehtien ja muiden kevyiden, kuolleiden kasvien aineesta. Pohjoiset lentävät oravat ovat aktiivisimpia yöllä, jotta vältetään saalista. On kuitenkin syytä huomauttaa, että tämä on vähemmän tehokasta alueilla, joilla on paljon yöllisiä saalistajia, kuten pöllöt, joiden osalta ne ovat tärkeitä saaliinlajeja.

Jäljentäminen

Lentävät oravat kasvavat kerran vuodessa maalis-toukokuussa kestävän kauden aikana. Northern Flying Squirrelsin jälkeläisten lukumäärä voi vaihdella 1–6 pentueesta. Niiden raskausaika on noin 40 päivää, ja nuoret vieroitetaan tyypillisesti 2 kuukautta syntymän jälkeen. Nuoret pohjoiset lentävät oravat tulevat itsenäisiksi äitinsä 3 kuukaudessa ja sitten elävät enemmän tai vähemmän yksin. Naisten keskimääräinen ikä, joka saavuttaa seksuaalisen kypsyyden, on hieman alle vuosi ja miehillä 1 vuosi. Luonnossa pohjoiset lentävät oravat eivät yleensä ylitä 4 vuotta.

Suositeltava

Suurimmat etniset ryhmät Sambiassa
2019
Uskonnolliset uskomukset Syyriassa
2019
Miksi lehdet vaihtavat väriä?
2019