Native Birds Of Australia

Australiassa, mukaan lukien sen alueet ja offshore-saaret, on noin yhdeksänsataa kirjattua lintulajia. Näistä 165 on hirvittäviä, ja 45% lopuista on endeemisiä Australiaan ja niitä ei löydy missään muualla maan päällä. Jatkuvan ilmastonmuutoksen takia noin 10% kaikista Australian linnuista voi hävitä 22. vuosisadalla. Tämä lintulajien lajike vaihtelee pienistä linnuista, kuten 8 senttimetrin pituisesta lintuista, suuriin saaliineläimiin, kuten kiila-kotoon ja lentämättömään emuun.

Wedge-Tailed Eagle (Aquila audax)

Kiila-kotka on yksi Australian suurimmista saalista. Sille on ominaista erottuva, pitkä, timantti-muotoinen häntä, kapeat siivet, joissa on lovekärjet, litteä pää, ruskeat silmät, valtava nokka ja kermanväriset höyhenet. Heidän ruumiinsa ovat tummanruskeat, punaisenruskeat häkit kaulan takana ja harmaaruskea nauha yläpuolisten siipien yli. Naaraslintu on isompi ja raskaampi kuin mies. Nuoret ovat tummanruskeat, joissa on erilliset punertavat reunat höyhenissä, kultaisissa nukkeissa ja laajemmissa siivissä. Ne esiintyvät monipuolisissa metsäalueiden elinympäristöissä savannille metsään ja tasangoille. Heidän väestönsä on laajalle levinnyt Australiassa, Etelä-Uudessa Guineassa ja muissa saarissa, kuten Maria Islandissa, Flindersin saarella ja Kangaroo-saarilla. Lintu ruokkii enimmäkseen maanpäällisiä nisäkkäitä sekä matelijoita ja muita lintuja. Nuoremmat linnut syövät karjaa talvella. He rakastavat ruokkia ruhoista ryhmiin, joissa on jopa kymmenkunta lintua ja jotka voivat tarttua ruokaan muista eläimistä. Naaraspuoliset linnut rakentavat suuren koiran pesän tyypillisessä suuressa puussa tai joskus kivillä ja kallioilla. Sitten se sijoittaa yhden tai kaksi munaa pesään, ja molemmat aikuiset inkuboivat munia peräkkäin 42–48 vuorokautta. Alaikäiset heittävät noin 70–95 päivään ja ovat riippuvaisia ​​vanhemmista 3–6 kuukautta. Ne saavuttavat maturiteetin 3–5 vuotta, mutta alkavat kasvattaa toisen vuoden kuluttua. Heidän elinikä on 20–25 vuotta. Se uhkaa ihmisten vainoa, koska se uskoo, että sillä on kielteinen vaikutus karjaan. Kuitenkin sen väestö kasvaa edelleen.

Tawny Frogmouth (Podargus strigoides)

Tawny Frogmouth on suuri isokokoinen lintu, jonka pituus on enintään 53 cm. Yleensä höyhenet ovat hopeanharmaita, hieman pehmeämpiä, viivoitettuja ja mustalla ja rufous-vatsalla. Siinä on keltaiset silmät, binokulaarinen visio, leveä raskas oliivi-harmaa ja mustat laskut sekä lyhyet jalat, joissa on pienet ja heikot jalat. Lintu asuu kuura-alueilla, metsissä ja akaasia-alueilla sekä eukalyptusmetsillä. Se on lähes eksklusiivinen hyönteisten lintu, joka ruokkii monenlaisia ​​hyönteisiä, kuten matoja, nilkkoja ja etanat ja hämähäkkejä. Toisinaan lintu ruokkii myös skorpioneja, hiiriä, sammakoita ja muita pieniä lintuja. Lintu tarttuu saaliinsa käyttämällä palkkejaan sen sijaan, että käytettäisiin pöllöjä. He istuvat haarassa ja odottavat ruokaa, ja kun se metsästää, se heilautuu pienestä maanpäällisestä eläimestä. He elävät monogameina pareina, kunnes yksi heistä kuolee ja ylläpitää pysyviä alueita, ja uhkaessaan he ottavat liikkumaton asenne, sulkevat silmänsä ja naamioivat ympäristöönsä. Parit pitävät samaa pesimäpaikkaa, jossa naaras saa 2–3 munaa, ja molemmat aikuiset vuorottelevat inkuboimaan niitä, kunnes he kuoriutuvat 30 päivän kuluttua, ryöstävät 25–35 päivää ja nuoret jättävät pesän. Ne ovat runsaasti koko niiden alueella.

Forest Kingfisher (Tofirampus macleayii)

Forest Kingfisherissa on sininen pää, jossa on vaalea selkä, valkoinen vatsa ja valkoinen piste laskussa. Miehellä on valkoinen kaulus, joka on poissa naisista. Heidän hännänsä ovat sinisiä, ja alla on harmaa raita. Se asuu pääasiassa trooppisilla ja subtrooppisilla elinympäristöillä Indonesiassa, Salomonsaarilla, Papua-Uudessa-Guineassa ja Australiassa. Se ruokkii selkärangattomia ja tappaa saaliinsa lyömällä sitä sivukonttoria vasten. Kasvukauden aikana mies etsii täydellistä paikkaa pesäämiseen ja pitkäaikainen monogaminen pari rakentaa pesän. Molemmat aikuiset inkuboivat 3 - 6 valkoista munaa ja myös vuorotellen ruokkivat lintuja vähintään kuukauden ajan ennen kuin ne hajoavat.

Erinomainen Lyrebird (Menura novaehollandiae)

Mies Superb Lyrebirdissa on hieno hännänauha, jossa on 16 höyhää, ja kaksi uloimpaa höyhöä muodostavat "lyre" -nimisen, jota seuraa kaksi vartijapanssia ja 12 pitkää pitsiä. Tails kestää seitsemän vuotta. Lintu voi jäljitellä erilaisia ​​ääniä, kun miehet ovat kovempia ja laulavat useammin kuin naiset. Ne lisääntyvät talvella, jossa aikuiset naiset ja miehet puolustavat erillisiä alueita ja vain naaras rakentaa pesän yhden munan, inkuboi ja välittää nuoresta.

Uhat ja suojelutoimet

Lintujen Australian biologinen monimuotoisuus uhkaa suuria uhkia, pääasiassa ympäristön pilaantumisen ja ilmastonmuutoksen vuoksi. Australian hallitus on laatinut säilyttämisstrategioita sen ainutlaatuisten ja endeemisten lintulajien suojelemiseksi, mukaan lukien luonnonsuojelualueiden ja lainsäädännön luominen. Merkittävin luonnonsuojelualue on wanjarrin luonnonsuojelualueen talvilintu-eläimistö ja Lake Mason Conservation Park, jossa asuu noin 100 lintulajia. Yhdessä edellä mainittujen lintujen kanssa nauravat kookaburras, Mistletoebird, haukku pöllö, meluisa friarbird ja itään keltainen robin.

Native Birds Of Australia

Native Birds of AustraliaTieteellinen nimi
Wedge-Tailed EagleAquila audax
Tawny FrogmouthPodargus strigoides
Forest KingfisherTodiramphus macleayii
Loistava LyrebirdMenura novaehollandiae
Nauraa KookaburraaDacelo novaatineae
mistelikukastajaDicaeum hirundinaceum
Barking OwlNinox-liittimet
Noisy FriarbirdPhilemon corniculatus
Plumed Whistling DuckDendrocygna eytoni
Itäinen keltainen RobinEopsaltria australis
Valkoinen kasvotEgretta novaehollandiae
NautakarjaBubulcus ibis
Australian MagpieCracticus tibicen
Musta leijaMilvus migrans
Rainbow Bee-EaterMerops ornatus
Australian kuningas ParrotAlisterus scapularis
mutanärhiStruthidea cinerea
Australian Brush TurkkiAlectura lathami
EmuDromaius novaehollandiae
Red-Tailed TropicbirdPhaethon rubricauda
Crested PigeonOcyphaps lophotes
Cave SwiftletCollocalia linchi
Wilsonin Storm PetrelOceanites oceanicus
Antipodean AlbatrossDiomedea antipodensis
Naamioitu BoobySula dactylatra
Little Pied CormorantMicrocarbo melanoleucos
Australian pelikaaniPelecanus conspicillatus
Zebra FinchTaeniopygia guttata
Bassian ThrushZoothera lunulata
malleekanaLeipoa ocellata

Suositeltava

Missä löytyvät maailman rubiinit?
2019
Giuseppe Verdi - kuuluisia säveltäjiä historiassa
2019
Uskonnolliset uskomukset Bahrainissa
2019