Muskrat Facts - Pohjois-Amerikan eläimet

Mitä Muskrats on?

Muskrats (Ondatra zibethicus) on kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja ainoa lajin suku Ondatra, joka puolestaan ​​on ainoa suku Tribe Ondatrinissa. Muskraatit ovat suurimpia perheen Cricetidae-jäseniä Rodentian Muroidean ylemmässä perheessä. Niiden "musky" haju, rotan kaltainen ulkonäkö ja sana "Muskrat", joka on läheinen homonimi niiden lajinimelle Algonquinin kielillä, saivat englanninkielisen yleisnimen, jota he edelleen kuljettavat tänään. Samanaikaisesti Muskratsin binominen nimi tulee natiivin Wyandot-nimen eläimelle (ondathra) uudesta latinalisaatiosta Ondatran sukuun, ja lajinimi zibethicus, joka on peräisin latinankielisestä sanasta, joka kuvaa "mysty-tuoksua" "civet": stä. eläimiä lihansyöjässä. Aikuisten muskratsien kehon pituus on yleensä pituudeltaan jalkaa pään yläpuolelta pään yli, hännän, joka on samalla tavoin noin jalka pitkä ja ruumiinpaino noin 3 kiloa. Tiheistä, kompakteista muodoista huolimatta muskratsilla on helmiäiset silmät ja lyhyet korvat, jotka vastaavat pienempiä jyrsijöitä. Vaikka monet muskratsit ovat ominaista tumma mahonki turkis ja tawny underbelly, ne voivat itse asiassa olla erilaisia ​​värejä, jet musta albino ja vaaleanpunaiset silmät. Muskraattis turkista on jo kauan arvostellut fashionistas ja ne, jotka hankkivat ja myyvät niitä samoin, ja yksilöiden ansastus- ja metsästysmatkaat usein pitävät niitä helposti eläiminä seurata. He eivät ainoastaan ​​jätä erottuvia jalanjälkiä matkalla matkalla, vaan myös jättävät vielä erottelevan radan hiekkaan ja maaperään, koska niiden pitkät hännät vetävät maata.

Mitä Muskrats syödä (ja mitä haluaa syödä niitä)

Muskratsit kuluttavat lähes puhtaasti kasvisruokaa, ja niissä on erityinen taipumus nyrkkeilyyn kattaileilla ja muilla vesiviljelyillä. Hyvin kylmällä säällä ja muina ruoan niukkuuden aikoina ne kuluttavat ajoittain myös vesi- ja sammakkoeläimiä, erityisesti pieniä kaloja, äyriäisiä ja sammakoita. Suurten populaatioiden ja leveiden diasporojen vuoksi muskratsit ovat tärkeitä elintarvikelähteitä myös monille muille eläimille. Kaikenlainen liha rakastava eläin, mukaan lukien suuret kalat, saaliin linnut, matelijat ja luonnonvaraiset Felines ja Canines, kuluttavat säännöllisesti muskratsia. Lisäksi natiivi-amerikkalaiset ovat pitkään käyttäneet muskrat-lihaa ja turkista.

Muskratin ympäristö

Nopean kasvun ja turkisten laadun vuoksi kaupallinen muskrat-viljely tuli suosituimmaksi ajan myötä, ja eläimet otettiin käyttöön tällaisiin tarkoituksiin monilla alueilla, jotka eivät kuulu niiden luonnollisiin alueisiin, usein epätoivottujen seurausten vuoksi. kodeissa. Nykyään muskratsit elävät paitsi Kanadassa ja Yhdysvalloissa, mutta Albaniassa, Argentiinassa, Itävallassa, Valko-Venäjällä, Belgiassa, Bulgariassa, Chilessä, Tšekissä, Virossa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Gibraltarissa, Unkarissa, Italiassa, Japanissa, Latviassa, Liettua, Meksiko, Moldova, Mongolia, Alankomaat, Puola, Romania, Venäjä, Slovakia, Slovenia, Ruotsi, Sveitsi ja Ukraina. Monissa näistä paikoista niitä pidetään invasiivisina lajeina ja niitä käsitellään tuholaisina. Koska ilmastonmuutos, inhimillinen kehitys ja rakentaminen sekä kemialliset valumaiset ja muut epäpuhtaudet heikentävät kosteikkoja, uhkaavat muskriisien lisääntyminen uhkaavat monien kosteikkojen luonnonvarojen tuhoutumista suuressa osassa pohjoista pallonpuoliskoa. Erityisesti Muskratsin lohkeaminen pahentaa usein sataman eroosion, ja ne myrkytetään monissa paikoissa pelkästään haittoina. Tämä on erityisen ongelmallista alueilla Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa, joissa niistä on tullut invasiivisia lajeja. Ongelmaa pahentaa jyrsijöiden luonnollisten saalistajien niukkuus näillä alueilla ylikuumenemisen vuoksi. Näiden jyrsijöiden kyky sopeutua lähes mihin tahansa ilmastoihin, joissa on vettä, niiden suuret ja usein esiintyvät pentueet sekä monipuoliset muskrats-ruokavaliot, eivät todennäköisesti aiheuta niiden väestön vaarantumista milloin tahansa.

Elämä kosteikkoalueilla

Muskratsilla on useita mukautuksia, joiden avulla he voivat menestyä vesiympäristöissä ja voivat selviytyä jäljellä jääneestä lähes 20 minuutiksi kerrallaan ja selviytyä. Huolimatta siitä, että niiden melaiset jalat näyttävät olevan ihanteellisia uimiseen, useimmat muskratsin vedenalaiset propulsiiviset voimat hankitaan niiden hännistä. Kuten muutkin vesieläimet, ne ovat vähemmän herkkiä korkealle hiilidioksidille, joka muodostuu verenkiertoonsa, mikä on osa siitä, miksi he kykenevät kestämään niin pitkiä aikoja ilman raitista ilmaa. Muskratsilla on myös suulakkeet, jotka jäävät suuhunsa myös suljettuina, jolloin he voivat pilkata veden alla pitäen henkeään. Muskratsit elävät usein yhdessä "ydinperheenä", joka koostuu äidistä, hänen perheenjäsenestä ja nuoresta, vaikka nämä ovat yleensä lähellä muita perheitä paikallisissa muskrat-yhteisöissä. He rakentavat talon, jota kutsutaan lomamökiksi, joka on kupolimainen ja joka on valmistettu läheisestä kasvillisuudesta ja mutasta. Muskraatit leviävät enemmän avoimilla vesialueilla, mutta kukoistavilla kattilatiloilla jopa 40 voi asua yhden hehtaarin sisällä kosteikkotilasta. Keskimääräinen elinikä on 1–3 vuotta, mutta se voi elää jopa 10 vuotta vankeudessa.

Kerrotaan kuin Muskrats

Muskraatit tyypillisesti kasvavat alkukeväästä loppukesään, kun leijonan osuus nuorista on syntynyt huhti-kesäkuussa. Raskaus kestää noin 4 viikkoa, ja vauvat ovat karvattomia ja pieniä, jotka painavat alle unssia syntymähetkellä. Äidillä on kolmesta kuuteen nuorta pentueesta, ja heillä on kaksi tai kolme pentueita vuodessa. Muskratsit voivat uida kolmen viikon iässä, ja ne vieroitetaan tavallisesti noin viikon kuluttua tämän ajan kuluttua. Miehillä ei ole oleellista roolia nuorten kasvatuksessa, ja äidit tekevät niin lähes yksinään. Huolimatta siitä, että väestö on hyvin vakaa koko luonnollisen alueensa sisällä, paikallisväestöillä on massiivisia vaihteluja kausittain ja yleensä väestön dramaattinen nousu ja sen jälkeinen jyrkkä lasku suhdannekuviossa, jossa jokainen sykli kestää noin kymmenen vuotta. Luonnon alueella on hyvin vähän paikkoja, joissa muskrats-populaatioita pidetään vaarassa.

Suositeltava

Mikä on Tsekin tasavallan pääkaupunki?
2019
Uskonnolliset uskomukset Kap Verdessä
2019
Maailman johtajat, joilla on korkeimmat Twitter-seurannat
2019