Mountain Goat Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Vuohen vuohia tai sitä, mitä tieteellisesti tunnetaan nimellä Oreamnos americanus, kutsutaan yleisesti myös Rocky Mountain-vuoheksi. Se on hyvin yleistä kukoistava Pohjois-Amerikan vuoristossa, kallioissa ja kylmissä ylänköissä. Vuohi-vuohille on tunnusomaista suuret sorkat, pitkänomaiset kasvot, tylsät hännät ja mustat sarvet. Sekä uros- että naaraspuolisten jäsenten leukojen partaalla olevat hiukset ovat läsnä, sekä paksu, villainen, turkis, joka pitää heidät lämpimänä talvella, erityisesti niille, jotka asuvat erittäin korkealla vuoristoalueella. Vuohen vuohet ovat hyvin kalliita kallioita ja jyrkkiä reunoja, joilla on voimakas, lihaksikas etuneljännes. Heidän sorkkansa eivät ole pelkästään taipuisia, vaan ne ovat myös tukevia kovilla, kumimaisilla padoilla.

Ruokavalio

Vuoren tai kalliovuoren, vuohen, joka asuu luonnonvaraisissa tai kylmissä laidunmaissa tai Pohjois-Amerikan kallioissa, on havaittu kukoistavan melko hyvin vihreää ruokavaliota, joka koostuu jäkälistä, pensaista, sedgesistä, ruohoista, yrtteistä, saniaista sammalat ja lehdet. Nämä ovat peräisin kasveista, jotka kasvavat näiden eläinten erittäin korkealla elinympäristöllä. Nämä varmasti juoksutetut vuohi-antiloopit ovat innokkaita kasvissyöjiä selaimia, jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​ruokaa varten Pohjois-Amerikan yläkallioiden majesteettisessa alppikeskuksessa. Kun niitä kasvatetaan käytettäväksi karjana, niitä voidaan ruokkia enimmäkseen lutsernasta ja viljasta sekä erilaisista vihanneksista, ruohoista ja hedelmistä.

Elinympäristö ja alue

Vuorten vuohien populaation Pohjois-Amerikassa arvioidaan olevan noin 100 000 jäsentä. He asuvat Tyynenmeren rannikkoalueilla ja Pohjois-Amerikan kalliovuorilla sekä Alaskan lounaisalueilla. Näitä ovat muun muassa Cascade-alue ja muut Länsi-Cordilleran vuoristoalueet Idahosta, Washingtonista ja Montanasta, pohjoiseen Albertaan, British Columbiaan ja Yukonin eteläosiin. Kalastettu vuohi löytyy myös käyttöön otetuista lajeista myös Coloradossa, Nevadassa, Oregonissa, Utahissa ja Washingtonin mäkisellä olympia-niemimaalla. Vaikka nämä vuohi-antiloopit ovat pääasiassa alppilajeja, niitä esiintyy joskus merenpinnalle rannikkoalueilla sekä eräitä metsäisiä sisävesialueita suolan ja muiden mineraalien etsimiseksi.

käytös

Vuohen vuohet näyttävät kukoistavan karjoissa, ja niitä voidaan pitää erittäin aktiivisina vuodenajan mukaan. Kesäisin he muuttavat suolaukkoihin ja laiduntavat koko päivän ja yön. Lajin urokset ('billies') yleensä elävät enimmäkseen yksin tai yhden tai kahden muun miehen kanssa, kun taas naiset (tunnetaan myös nimellä "lastenhoitajat") elävät "lasten" (nuorten vuohien) kanssa. Lastenhoitajat ovat hyvin aggressiivisia, kun on kyse lasten, heidän alueensa ja niiden elintarvikkeiden lähteistä. Samalla miehet taistelevat usein toistensa kanssa sarvillaan etuoikeudesta toistaa valituilla naisilla. Kuten useimmat eläimet, vuohen vuohet taistelevat toisiaan eri syistä, jotka voivat joskus johtaa loukkaantumiseen tai kuolemaan, vaikka jälkimmäinen seuraus ei tapahdu kovin usein.

Jäljentäminen

Vuorten vuohien parittumisaika kestää yleensä marras- ja joulukuussa. He elävät noin 12–15 vuotta, kun he ovat luonnossa, mutta vankeudessa he voivat elää jopa 20 vuotta. Vuohen vuohien seksuaalinen kypsyys saavutetaan noin 2 ja puolen vuoden iässä, kun sekä billies että lajin lastenhoitajat näyttävät parittelurituaaleja. Näitä ovat hyvin spesifiset, joskus jopa omituiset käyttäytymismuodot, kuten kaivojen kaivaminen, urosten välinen taistelu, ja pitkäkestoiset vaimot.

Suositeltava

Parhaiten arvioidut yliopistot Yhdysvalloissa
2019
Desert Warthog Facts: Afrikan eläimet
2019
Aasian alhaisimmat paikat
2019