Meerkat Facts: Afrikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Meerkats, joka tunnetaan myös nimellä "suricate", ovat melko koomisia näköisiä olentoja, jotka, vaikka he näyttävätkin hieman ristiltä preeriakoiran ja pienen kissan välillä, ovat itse asiassa osa mongoose-sukua. Nämä pienet nisäkkäät painavat yleensä noin kaksi kiloa ja seisovat noin 12 tuumaa pitkä, ja hännät ovat niin kauan kuin seitsemän ja puoli ja yhdeksän ja puoli tuumaa pitkä. Nämä olennot ovat hyvin tunnettuja takapihoillaan, kun ne kartoittavat ympäristöään. Tällöin he käyttävät innokkaita hälytyssilmäänsä ja vakaan, aina tarkkaavaisen katseensa. Meerkatsilla on silmänsä ympärillä erottuvia tummia laastareita, jotka auttavat heitä leikkaamaan Afrikan auringon kovaa häikäisyä. Eläimissä on myös pitkiä, ei-sisäänvedettäviä kynsiä, jotka mahdollistavat niiden kaivamisen pölyiseen maahan.

Ruokavalio

Omintyyneinä meerkat voivat kuluttaa kaikenlaista kasvi- ja eläinperäistä ainesta ravitsemuksellisiin tarkoituksiin. Niiden tyypillinen ruokavalio koostuu erilaisista hedelmistä, pensaikot, hämähäkit, hyönteiset, etanat, liskot, linnut ja jyrsijät. On mielenkiintoista huomata, että kypsät meerkatit ovat immuuneja skorpioneissa esiintyvälle tavallisesti tappavalle myrkylle, joten heillä on ainutlaatuinen kyky ruokailla näillä vaarallisilla hämähäkkiläisillä kärsimättä huonoja vaikutuksia. Meerkats ovat salaperäisiä olentoja, jotka käyttävät hienosäädettyä hajua etsimään ja etsimään saaliinsa. Kuten useimmat heidän toiminnastaan, meerkats metsästää ryhminä, ja yksi jäsen ottaa katsojien roolin, jotta varmistetaan muun ryhmän tai "mob": n turvallisuus.

Elinympäristö ja alue

Vaikka meerkatit ovat suosittuja asukkaita monissa eläintarhoissa kaikkialla maailmassa, luonnossa nämä erottuvat eläimet0 ovat vain alkuperäisiä suhteellisen pienelle osalle planeettamme. Nämä olennot ovat peräisin Afrikan mantereen eteläosasta. Ne löytyvät erityisesti Botswanan Kalaharin autiomaasta, Namibian autiomaasta Namibiassa sekä Etelä-Afrikan ja Angolan maista. Ei ole olemassa suurta määrää lajeja, jotka kykenevät selviytymään näiden autiomaiden ympäristöjen kuivaolosuhteista, mutta osittain niiden taitavien burring-taitojen vuoksi neerkat soveltuvat erittäin hyvin elämään niissä vaikeissa maisemissa, jotka ovat luonteeltaan tällaisia.

käytös

Meerkatsit ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät yhdessä ryhmissä maanalaisissa tunneleissa. Niitä nähdään usein niiden ominaispiirroksissa, joiden avulla eläimet voivat valvoa perheenjäsentensä ja muiden kollegoiden jäseniä. Tämä toiminta on välttämätöntä näiden ns. Väkijoukkojen selviytymiselle, koska meerkat ovat usein saalista suurille linnuille, joilla on ylivoimainen fyysinen voima voittaa heidät, kantaa ne pois ja syödä niitä. Meerkat elävät ryhmissä, joissa on 20-50 jäsentä, joita kutsutaan myös jengiksi, ja niitä johtaa johtava pari, jota kutsutaan "alfa-pariksi". Luonnossa nämä afrikkalaiset eläimet elävät noin kahdeksan vuoden iässä. Vankeudessa heidän elinaika voi kuitenkin nousta 13 vuoteen.

Jäljentäminen

Meerkats synnyttää keskimäärin kaksi tai neljä poikasta vuodessa. Kuitenkin nainen narttu pystyy saamaan jopa kahdeksan vauvaa kerrallaan. Niiden raskausaika kestää kahdeksan viikkoa, ja todellinen syntymisprosessi tapahtuu niiden räätälöityjen kaivujärjestelmien sisällä. Syntymähetkellä meerkats ei voi nähdä tai kuulla ja voi juoda maitoa vain kolmen ensimmäisen elinvuoden ajan. Jälkeläisten (kutsutaan myös pennuiksi) kasvattaminen on yhteistyötoiminta, jossa on niin äidit kuin isätkin, sekä sisarukset, osallistuvat vastasyntyneiden nuorten hoitamiseen ja opettamiseen. Meerkats saavuttaa kypsyysajan noin puolitoista vuotta.

Suositeltava

Mikä on ainoa kansallispuisto maailmassa, joka sijaitsee pääkaupungissa?
2019
10 ainutlaatuista sivustoa historiallisten paikkojen rekisterissä: Koillis
2019
Uskonnolliset käytännöt Islannissa
2019