Mandarin Duck Facts: Aasian eläimet

Fyysinen kuvaus

Mandarin ankat ( Aix galericulata ) ovat kuuluisia urostensa upeasta, värikkäästä ulkonäöstä. Miesten ankka koristaa dramaattisia värejä, kuten sen ikonin punaisen nokkaan, monikerroksisen harjan, jossa on päällekkäiset mustat, vihreät, siniset ja kuparivärit, sekä yleinen kultainen ulkonäkö, jossa on kirkkaat, kulta-oranssi sulat. kaula kuin harja. Puolikuun muotoinen valkoinen vuori ympäröi silmiä ja ulottuu kaulan sivuille. Alemman rinta- ja vatsa-alueen höyhenet ovat valkeat, kun taas selkäpuolen höyhenet ovat väriltään oliivinruskeat. Parin kulta-oranssi siipi ulottuu ankan takaosasta istuessaan. Nämä toimivat kuin purjeet, kun lintu kelluu tai ui vedessä. Naisten Mandarin-ankat ovat, toisin kuin miehet, suhteellisen yksinkertaisia ​​ja huomattavasti vähemmän dramaattisia. Heidän ruumiinsa on pääosin peitetty harmaalla ja harmaalla värillä. Pää on myös harmaa, jossa on harmaa nokka ja harja, ja kapea valkoinen silmälengas, joka ulottuu silmistä ympäri kaulan takaosaa. Mandarin-ankkojen koko vaihtelee välillä 8, 3–9, 7 tuumaa (21, 0–24, 5 cm). Miesten keskimääräinen paino on noin 1, 4 kiloa (0, 63 kilogrammaa) ja naisilla noin 2, 4 kiloa (1, 08 kilogrammaa).

Ruokavalio

Mandarin-ankkojen ruokavalio vaihtelee vuodenajan mukaan. Kesällä ankat ruokkivat pieniä, vesieläimiä, kuten sammakoita, kasteita, pieniä kaloja ja joskus jopa pieniä käärmeitä. Syksy- ja talvikaudella ankat riippuvat pääasiassa kasviperäisestä ruokavaliosta, ruokinnasta tammenterhoista ja jyvistä. Keväällä niillä on sekoitettu ruokavalio, joka koostuu sekä kasvi- että eläinlähteistä, mukaan lukien siemenet, hyönteiset ja etanat. Samalla kun ruokkivat, mandariinin ankat joko syövät veteen tai kävelevät maalla.

Elinympäristö ja alue

Mandarin ankat olivat kotoisin Kiinasta, Kaakkois-Venäjältä, Koreasta ja Japanista. Suosittujen kauneuden kysynnän vuoksi ne vietiin moniin maihin ympäri maailmaa. Tällä hetkellä niiden suurimmat populaatiot esiintyvät Japanissa ja Britanniassa. Saapuminen vankeudesta johti siihen, että monilla alueilla, kuten Britanniassa, Irlannissa, Saksassa ja Pohjois-Kaliforniassa Yhdysvalloissa, kasvatettiin luonnonvaraisia ​​Mandarin-ankkoja. Mandarin-ankat haluavat asua vesistöihin, jotka ovat vuorattu tiheinä, pensasina, metsämaina. Ne löytyvät siis lampeista, järvistä, jokista, suoista ja suoista, joilla on runsaasti kasvavaa kasvillisuutta. Vaikka nämä ankat löytyvät lähinnä makeassa vedessä, ne voidaan havaita myös rannikon laguuneissa ja suistossa, erityisesti talvikaudella. Mandarin-ankkojen elinympäristön laajamittainen vienti, metsästys ja huonontuminen ovat johtaneet tämän lajin lukumäärän merkittävään vähenemiseen kotoperäisissä elinympäristöissään. Vain noin 1000 paria näitä kauniita olentoja selviää tänään venäläisissä ja kiinalaisissa kotimaissaan. Näiden ankkojen tärkeimpiä luonnollisia saalistajia ovat luonnonvaraiset koirat, minkit ja Euraasian kotka-pöllöt.

käytös

Mandarin ankat yleensä ruokkivat aamunkoitolla ja iltahämärässä. He viettävät suurimman osan loppupäivästä, istuessaan ylhäältä puiden lähellä vesistöjä. Niiden siivet ovat suuria verrattuna kehon koonsa, ja siksi ne pystyvät nopeasti poistumaan vedestä vaaran aikoina. Miehet tekevät vihelteleviä ääniä tai gruntsia, kun taas naaraiden tuottaja pehmentää ääniääntä. Miehet korottavat harjaansa näyttämönä tai häiriötilanteissa, mutta naiset eivät näytä tätä käyttäytymistä.

Jäljentäminen

Mandarin ankat yleensä kasvavat kevätkauden aikana. Nämä olentot kypsyvät seksuaalisesti noin vuoden iässä. Näiden ankkojen koettelemusjakso on täynnä dramaattisia näyttöjä ja aggressiivista käyttäytymistä. Miehet kilpailevat raivokkaasti muiden urosten kanssa pyrkiessään voittamaan naispuolisen ankka. He viheltävät, kuoriutuvat, tukevat ja tukevat ympäriinsä ottamaan vastaan ​​vastakkaisen sukupuolen huomion. Pariutuminen tapahtuu vedessä, ja jos molemmat osapuolet selviytyvät, ne todennäköisesti yhdistyvät jälleen seuraavaan kauteen. Naaras sijoittaa pesimäpaikan, ja se sijaitsee yleensä puun ontelossa veden lähde lähellä. Nainen voi käyttää tätä pesää uudelleen koko elämänsä ajan. Naaras asettaa tavallisesti 8–10 munaa, jotka kestävät noin 6–7 päivää. Munia ei inkuboida ennen kuin kaikki ne on asetettu, mikä takaa kaikkien munien synkronoinnin. 30 päivän kuluttua hatchlings syntyy, ja pian sen jälkeen he ovat valmiita tulemaan ulos pesänsä ontelosta käyttämällä teräviä kynsiä. Kun äiti ankka katsotaan valmiiksi, heidät kutsutaan maahan ja hyppäävät ulos puusta päästä maahan. Miehen Mandarin-ankka pitää naisen yrityksen koko pesimisjakson ajan, noin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun munat ovat kuoriutuneet. Vaikka vauva Mandariinit ovat hyvin vanhempiensa vartiossa, vain harvat pääsevät yleensä selviytymään aikuisuuteen.

Suositeltava

Mikä on Tsekin tasavallan pääkaupunki?
2019
Uskonnolliset uskomukset Kap Verdessä
2019
Maailman johtajat, joilla on korkeimmat Twitter-seurannat
2019