Linnut, jotka rakentavat suurimmat pesät

Etelä-Afrikan alueella asuu seurallinen kutoja, joka rakentaa maan suurimmat yhteisön pesät. Linnut rakentavat pesiä pesimistä ja pesimistä varten, ja pesät vaihtelevat lajeittain, kun taas muut linnut eivät tee niitä lainkaan. Jotkut lintujen lajit tekevät pesänsä maasta, kun taas toiset haluavat rakentaa ne puihin. Muut linnut tekevät pesänsä kalliokalliolle, kun taas toiset munivat munia puissa oleviin reikiin. Jotkut lintulajit ovat osoittaneet suurta taitoa niiden pesien rakentamisessa, kuten sosiaalinen kutoja, joka rakentaa kaikkien lintujen suurimman pesän.

Sosiaalisen Weaverin kuvaus

Sosiaalinen kutoja (Philetairus socius) luokitellaan Passeridae- sukuun ja Philetairus- sukuun. Se todettiin ensimmäisen kerran vuonna 1790 ornitologi John Latham. Sittemmin neljä sen alalajia on kuvattu. Laji mittaa noin 5, 5 tuumaa ja sukupuolet eivät ole selvästi erotettavissa. Se harjoittaa haarautuneita selkänojaa, mustaa leukaa ja mustia tukkia. Linnun paino vaihtelee välillä 0, 92–1, 13 oz.

Sosiaalisen Weaverin jakelualue

Sosiaalinen kutoja on yleisesti nähtävissä Namibiassa, Botswanassa ja Etelä-Afrikassa . Se on runsain Etelä-Afrikan pohjoisosassa . Laji suosii kuivaa savannia, jolle on ominaista kova ruoho, mukaan lukien Stipagrostis ja Aristida ciliata . Alue, jolla lintu on kokenut, on alhainen ja arvaamaton sademäärä.

Lintujen ekologia ja käyttäytyminen

Sosiaalinen kutoja-ruokavalio koostuu pääasiassa hyönteisistä. Koska se asettuu kuiviin alueisiin, se saa kaiken sen veden hyönteisistä. Siemenet ja kasvituotteet ovat myös osa sen ruokavaliota. Lajin on havaittu lisääntyvän, kun se on lähes kaksi vuotta vanha. Sateet määräävät lintujen siitoskauden ja jalostusta voidaan jopa välttää alhaisen sademäärän aikana. Laji nostaa keskimäärin neljä siitosjaksoa kutakin jalostusjaksoa normaaleissa olosuhteissa. Sosiaaliset kutojat huolehtivat nuoruudestaan ​​yhteisöllisesti.

Maailman suurimmat pesät

Sosiaalinen kutoja on saanut mainetta puiden ja muiden korkeiden rakenteiden, kuten sähkön ja puhelinkeskusten, rakennetuista pesistä. Linnut keräävät erilaisia ​​materiaaleja ja kutovat pesän oksaa oksalla. Valtavalla pesällä on erillisiä kammioita, jotka ovat mukavia käyttämällä höyheniä ja pehmeää ruohoa. Yksittäinen pesä voi painaa jopa 2 000 kiloa ja sillä on yli 100 kamaria. Pesän sisäänkäynnit luodaan noin 250 mm: n pituisiksi ja 76 mm: n leveiksi, ja niissä on terävät sauvat, jotka estävät saalistajien, kuten käärmeiden, pääsyn. Pesät ovat myös pitkäikäisiä. Koska linnut elävät kuivilla alueilla, pesät tarjoavat erittäin tarpeellisen sävyn lämpötiloista, jotka voivat nousta 33 asteeseen. Yöllä ja talvella kutoja roost keskikammiossa, joka pitää lämpöä. Muut lintulajit käyttävät myös kutojien pesiä, erityisesti pygmy falconia. Sähköpylväille rakennetut pesät ovat alttiita kesän tulipaloille ja sateisen kauden oikosululle. Muina aikoina pesiä voi saada niin vettä kirjautuneena, jolloin tukipuut ovat romahtaneet.

Lintujen väestön nykyinen tila

Sosiaalisen kutojan väestö on kasvussa, lähinnä ihmisen aiheuttamien pesimäkohteiden, kuten puhelin- ja sähköpylväiden, lisääntyessä. Se on lueteltu "vähiten huolenaiheena", vaikkakin Acacian kaltaisten puulajien metsäkadosta on huolia.

Suositeltava

Kuka asuu 10 Downing Streetillä?
2019
Onko se lunta Georgiassa?
2019
Missä on Mormonin käytävä?
2019