Leopardus-suvun kahdeksan kissalajia

Leopardus- suvun pienet, täplikkäät kissat kuuluvat Felidae-sukuun. Perheeseen kuuluu kahdeksan kissan lajia, joista pienin on kodkod ja suurin on ocelot. Kodkod on myös pienin kissa, joka asuu Amerikassa. Alla on luettelo, joka kuvaa Leopardus- suvun kahdeksan lajin ainutlaatuisia ominaisuuksia.

8. Colocolo

Leopardus colocolo on pieni kissa, joka vaihtelee Keski- ja Pohjois-Chilessä, jossa se sijaitsee Andien läntisillä rinteillä. Tämän lajin seitsemän alalajia on tunnustettu. Kissa on pieni ja sileä, jonka pituus on 56 - 67 cm ja hännän pituus 29 - 32 cm. Kissan keskimääräinen paino on noin 3 kg. Nimettävät alalajit, L. c. colocolo, on tummanharmaa tai punertava turkis, jossa on ruoste-kanelia värilliset raidat reunoilla, mustat täplät rinnassa, häntä punertavilla renkailla, valkoiset alapuolet ja jalat tummanruskeat raidat. Pienet nisäkkäät, kuten marsut ja pienet linnut, muodostavat suurimman osan ruokavaliosta. IUCN merkitsee lajin nimellä "Near Threatened".

7. Geoffroy's Cat

Geoffreyn kissa.

Leopardus geoffroyi vaihtelee Etelä-Amerikan etelä- ja keskiosassa. Villikissa on kooltaan samanlainen kuin kotikissa. Päällysteen väri vaihtelee harmaasta sen alueen eteläosista ruskean keltaiseen pohjoiseen. Kissan pään, kaulan, kasvojen, hännän ja jalat sisältävät lukuisia tummia nauhoja ja mustia pisteitä. Alaosat ovat kermanvärisiä ja valkoisia. Tämä Leopardus- laji esiintyy merenpinnan ja 3 300 metrin korkeudessa. Näiden eläinten suosituimpia elinympäristöjä ovat scrublandit, nurmikot, avoimet metsät ja suot. Ne löytyvät merenpinnasta 10 800 metrin korkeuteen. Kissat ovat ekosysteemin kärjessä olevat saalistajat, jotka asuvat ja saalistavat jyrsijöitä, hyönteisiä, kaloja, sammakkoeläimiä ja liskoja. Geoffroy's kissalla on ainutlaatuinen käyttäytyminen seisomassa takajaloillaan käyttäen häntä häntä tukena. Tässä asennossa kissa tarkistaa ympäröivän maiseman.

6. Kodkod

L eopardus guigna on Amerikan pienin kissa. Se asuu Keski- ja Etelä-Chilessä sekä Chilen vieressä sijaitsevissa Argentiinan osissa. Kissa on aktiivinen sekä päivällä että yöllä, mutta välttää päivänvaloa. Se ruokkii monenlaisia ​​jyrsijöitä, pieniä lintuja, liskoja jne. Elinympäristössään. Se pystyy nousemaan puita tehokkaasti. Kissalla on pieni pää, jonka koko vaihtelee 37 - 51 cm. Kodkodin turkisväri vaihtelee harmaanruskeasta ruskehtavan keltaiseen. Siinä on paksu häntä ja suuret jalat. Turkissa on tummat täplät, jotka yhdistyvät kaulaan ja hartioihin, jotka näkyvät pisteviivoina. Kodkodia on kaksi, Leopardus guigna guigna ja Leopardus guigna tigrillo .

5. Southern Tiger Cat

Leopardus guttulus on kissalaji, jota esiintyy Argentiinan, Paraguayn ja Brasilian Etelä-Amerikan maissa. Villikissa on ulkonäöltään samankaltainen kuin oncilla ja vuoteen 2013 asti sitä ei pidetty erillisenä lajina. Eteläisellä tiikerikassalla on kelta-okra-värillinen takki ja mustat ruusukkeet. Vaikka eteläistä tiikeri-kissaa on vaikea erottaa onkillasta, entisessä on turkis, jossa on tummempi tausta, suuremmat rosetit ja pienempi häntä. IUCN tunnustaa lajin ”haavoittuvaksi”.

4. Andean Mountain Cat

Leopardus jacobita on uhanalainen Leopardus- laji, joka asuu Andien vuoristossa korkeimmilla korkeuksilla (1800 m - 4000 m). Tämän lajin aikuisten kissojen koko on 57, 7 - 85 cm. Kissa on tuhkanharmaa turkis, musta nenä ja huulet ja valkoiset alueet huulien ja poskien ympärillä. Särmissä on kellertävänruskeat tahrat. Etuosissa on tummat täplät ja takajalkojen tummat renkaat. Tummanruskeat värilliset viivat venyvät näiden kissojen silmien kulmista heidän poskilleen. Hännänruskea, 6 - 9 ruskeaa tai mustaa rengasta. Nämä eläimet ruokkivat pääosin viskoosikerroksessa. IUCN tunnustaa Andien vuoristokassan uhanalaisiksi lajeiksi. Vain noin 2500 tämän lajin yksilöä selviää luonnonvaraisina tänään. Elinympäristön häviäminen ja heikkeneminen sekä metsästys ovat Andien vuoristoalueiden kissapopulaation tärkeimmät uhat.

3. Ocelot

Ocelot Brasiliassa.

Leopardus pardalis, Leopardus- laji, jossa on kymmenen alalajia, löytyy laajasti Etelä-Amerikassa, Keski-Amerikassa, Meksikossa ja joissakin osissa Etelä-USA: ta. Leikkausalueensa sisällä okelotilla on laaja valikoima elinympäristöjä, mukaan lukien mangrovet, savanni, piikkimetsät, trooppiset metsät jne. Kissa on suurin Leopardus- laji. Se metsästettiin kerran karvattomasti turkiksensa puolesta, mutta tämän lajin suojelu auttoi palauttamaan väestön tasolle, että ocotot on nyt merkitty "vähiten huolenaiheiksi" IUCN: n punaisessa luettelossa. Kissan koko vaihtelee 55-100 cm. Kissan alaosat ja kaula ovat valkoisia. Selkäpinnan väri vaihtelee kermaisesta punertavanharmaan tai harmaan. Oktaotin hännän on ohut ja raidallinen tai rengastettu. Mustat täplät, nauhat ja raidat merkitsevät kissaa. Silmät ovat ruskeat. Ocelotit ovat luonteeltaan krepuskulaarisia ja yöllisiä. He johtavat yksinäistä elämää ja merkitsevät alueitaan tuoksumerkinnällä, kasaamalla liemensä ja ruiskuttamalla virtsaa. Näiden luonnonvaraisten kissojen saalisperusta ovat Opossums, jyrsijät, pienet linnut, armadillot, matelijat ja hyönteiset.

2. Oncilla / Northern Tiger Cat

Oncilla nukkuu Ecuadorin puissa.

Leopardus tigrinus on kissalaji, joka asuu pilvimetsissä, subtrooppisissa vuoristoalueissa, scrublandsissa ja Keski-Amerikan cerradossa Etelä-Amerikassa Brasiliaan. Kissat ovat kooltaan 38–59 cm päähän hännän pohjaan ja painavat noin 1, 5–3 kg. Turkin väri on tumma okkerin vaaleanruskea, ja siinä on mustia tai ruskeita ruusukkeita. Alakappaleet ovat vaaleanvärisiä ja täplikäs ja hännän rengas on. Oncillan jalat ovat myös täynnä, ja pisteiden koko pienenee alaspäin. Kissa metsästää karkaamalla sen saalista ja sitten peksaa sitä tappamaan sen. Kissa ruokkii jyrsijöitä, liskoja, pieniä lintuja, sammakoita jne. Oncilla luokitellaan edelleen neljään alalajiin. Nämä eläimet on lueteltu IUCN: n punaisella listalla "haavoittuvina", koska elinympäristön menetys, metsäkato ja salametsästys uhkaavat lajin selviytymistä.

1. Margay

Margay Costa Ricassa.

Leopardus wiedii on kissa, joka asuu Etelä- ja Keski-Amerikan ikivihreissä ja lehtipuissa. Näillä kissoilla on ruskea värillinen turkis, jossa on mustia ruusuja ja raitoja. Alaosat ovat väriltään valkoisia. Hännässä on tummat nauhat ja kärki on musta. Marginaali muistuttaa läheisesti ocelotia, mutta erottaa sen pitemmällä hännällä ja jaloilla, pienemmällä pään ja isommilla silmillä. Laji painaa noin 2, 6–4 kg. Eläin viettää suurimman osan elämästään puilla, mutta joskus tulee maahan. Se on ehdottomasti yöllinen laji, joka metsästää apinoita, lintuja, sammakoita, liskoja jne. Laji on yksi kahdesta kissanlajista, jotka voivat tehokkaasti kiivetä alas puun päähän. Ne ovat yksinäisiä olentoja, jotka merkitsevät aluetta urinoimalla ja jättämällä naarmuuntumismerkkejä niiden alueella oleville esineille. Kissoja on raportoitu käyttäen kuuntelemismikyysiä, jolloin he jäljittelevät saalislajin ääntä petollakseen saalista siirtyä kohti heitä. Kymmenen marginaalin alalajia on tunnistettu. Kissa on tunnustettu "Lähellä uhanalaiseksi", koska laittoman lemmikkikaupan, metsästyksen ja elinympäristön häviäminen uhkaa lajin olemassaoloa.

Suositeltava

Afar-kolmio - ainutlaatuiset paikat Afrikassa
2019
Mikä oli suurin koskaan tallennettu krokotiili?
2019
Korkeimmat vuoret Filippiineillä
2019