Kuinka monta hitaasti kasvavaa lajia elää maailmassa tänään?

Hidas lorises on ryhmä Nycticebus- suvun kädellisiä . Näitä eläimiä esiintyy Kaakkois-Aasian saarilla, Intian subkontinenssissa ja Indokiinassa. Nämä eläimet ovat luonteeltaan yön ja arborealisia, ja niillä on yleensä kaikkiruokainen ruokavalio. Maailman hitaat lorikset uhkaavat huomattavasti niiden olemassaoloa, joka johtuu valinnaisesta metsästyksestä, pikkulasten sieppaamisesta laittomasta lemmikkikaupasta ja elinympäristön tuhoamisesta.

8. Bangka Slow Loris

Bangka hidas loris ( N ycticebus bancanus) asuu Bornean lounais-saarella Bangkassa . Eläin tunnistaa sen punainen punainen turkki takana ja vaaleat ominaisuudet kasvoilla. Tämä hitaiden lorien laji on arboreaalinen ja yöllinen. Se on kaikkiruokainen, joka ruokkii hyönteisiä, nektaria, hedelmiä, puun kumia jne. Bangka hidas loris on myrkyllinen purema. IUCN luokittelee sen "haavoittuvaksi", koska laittomat metsästys- ja luontotyyppihäviöt uhkaavat lajin selviytymistä.

7. Bengal Slow Loris

Nycticebus bengalensis tai Bengalin hidas loris on hitaasti hajoava laji, joka on kotoisin Indokinasta ja Intian subkontinenssista. Eläin asuu sekä lehti- että ikivihreitä metsäympäristöjä sen alueella. Tällä lajilla on laajin valikoima kaikkien hitaiden lorislajien joukossa. Se on myös suurin koko. Bengalin hitaiden lorien pituus vaihtelee 26–38 cm pään ja hännän välillä. Tämän hitaasti hajoavan lajin erittämän toksiinin kemiallinen koostumus on erilainen kuin muiden lajien toksinen. Bengalin hitaan loriksen ruokavalio koostuu hedelmistä, hyönteisistä, etanoista, puunhauista ja kumista jne. Se on luonteeltaan yön ja arboreaalia. Laji luokitellaan IUCN: n punaisella listalla ”haavoittuvaksi”. Se on hävinnyt paikallisesti useilla alueilla. Poaching ja laittomat puunkorjuu elinympäristössä ovat heikentäneet vakavasti tämän lajin väestöä.

6. Bornean Slow Loris

N ycticebus borneanus tai Borneanin hidas loris on kotoisin Indonesian Borneosta. Pimeät, kontrastiset kasvojen piirteet ja ainutlaatuiset merkit kasvoilla auttavat erottamaan tämän hitaiden lorislajien. Tämän lajin ruokailutapa on samanlainen kuin edellä mainitut. Sillä on myös myrkyllinen purema, ja se on luonteeltaan yön ja maku. Laji luokitellaan myös ”haavoittuvaksi”, koska se on kärsinyt vuosikymmeniä laittoman villieläinten kaupan ja elinympäristön häviämisen heikkoudesta väestölle.

5. Sunda Slow Loris

Sunda hidas loris ( N ycticebus coucang) tunnetaan myös Indonesian, Malesian, Singaporen ja Thaimaan metsissä. Tämä hitaiden lorien laji mieluummin asuu ikivihreiden metsien alueella. Se ruokkii mehua, nektaria, niveljalkaisia ​​jne. Lajin pituus vaihtelee 27: stä 38 metriin päähän ja häntä kohti. Se on luonteeltaan yleensä yksinäinen ja sillä on hyvin pieni aineenvaihdunta. Laji kärsii elinympäristön menetyksestä ja siten IUCN on merkinnyt "haavoittuviksi" lajeiksi.

4. Javan Slow Loris

Javanin hidas loris ( N ycticebus javanicus) on kotoisin Java-saarelta, Indonesiasta, jossa se asuu perus- ja toissijaisilla metsäympäristöillä. Laji erottuu valkoisen timanttikuvion esiintymisestä otsaansa. Eläimen pituus on noin 293 mm. Javanin hidas loris on myös kaikkiruokainen ja ruokkii munia, liskoja, hedelmiä, puun kumia jne. Se on yleensä yksinäinen olento, mutta joskus asuu pienissä ryhmissä. Se on kaikkein uhanalaisimpia hitaiden lorien lajeja, ja se on myös listattu vuoden 2010 maailman 25 uhanalaisimpien primaattien listalle. IUCN luokittelee sen siten "kriittisesti uhanalaiseksi".

3. Kayan River Slow Loris

Kayan-joen hidas loris (Nycticebus kayan), joka on nimetty Kayan-joen läpi, joka virtaa lajin elinympäristön läpi, on kotoisin Indonesian Borneon saaresta. Kasvomerkintöjen raitojen kuvio ja sen kasvojen äärimmäisen vastakkaiset mustavalkoiset ominaisuudet auttavat erottamaan Kayan-joen hidas lori muista hitaista loreista. Hitaalla lorilla on edellä mainitun lajin kaltainen ruokakäyttäytyminen. Elinympäristöjen häviäminen ja laiton villieläinten kauppa uhkaavat Kayan-joen hitaita loris-populaatioita. Se on IUCN: n mukaan ”haavoittuvia” lajeja.

2. Philippine Slow Loris

Filippiinien hidas loris ( Nycticebus menagensis ) löytyy Sulu-saaristosta, Filippiineistä ja Borneosta, Indonesiasta. Se on yksi pienimmistä hitaiden lorien lajeista ja painaa vain 265-300 kg. Lorin vaaleanpunainen tai kultainen turkki erottaa sen helposti muusta hitaasta loris-lajista. Tämä arboreaalinen ja yön olento on vaikea löytää. Vaikka se on luonteeltaan kaikkiruokainen, uskotaan, että se on taipuvaisempi hyönteisten ruokavalioon. IUCN merkitsee Filippiinien hidasta lorista haavoittuvia lajeja.

1. Pygmy Slow Loris

Pygmy hidas loris ( Nycticebus pygmaeus ) asuu metsissä Mekong-joen itäpuolella. Laji kattaa osat Kiinasta, Vietnamista, Kambodzasta ja Laosista. Pygmy hidas loris asuu monenlaisissa tottumuksissa, kuten ikivihreässä, puoliksi ikivihreässä ja trooppisissa kuivissa metsissä. Nämä hitaat lorises elävät mieluummin ryhmissä, joissa on muutama jälkeläinen. Eläinten pituus on 19 - 23 cm. Häntä on hyvin lyhyt. Lajin ruokavalio sisältää hyönteisiä, nektaria, hedelmiä jne. IUCN luokittelee eläimen haavoittuvaksi, koska sen väestö on alttiina elinympäristön tuhoamiselle, metsästykselle ja laittomalle lemmikkikaupalle.

Suositeltava

Mikä on Gabonin pääkaupunki?
2019
Missä Skunks elää?
2019
Mikä oli Peninsular War?
2019