Keisari Penguin Faktat: Antarktiksen eläimet

Fyysinen kuvaus

Keisari pingviini tai ptenodytes forsteri käyttämään binomista nimeään on pingviinien raskain ja korkein. Sekä uros- että naaraspuoliset ovat identtisiä höyhen- ja kehon koossa - kasvavat 48 tuuman korkeuteen ja painavat 49–99 kiloa. Kaikilla pingviineillä on virtaviivainen runko ja ne eivät voi lentää. Keisaripingviinien virtaviivaiset rungot on tarkoitettu uimaan. Niiden kielillä on taaksepäin suunnatut barbit sen varmistamiseksi, että niiden saalis ei pääse helposti paikoilleen. Heidän tumman värisävynsä muuttuu ruskeaksi Etelämantereen kesällä. Molting on melko nopea tämän lajin keskuudessa, ottaen noin 34 päivää.

Ruokavalio

Keisaripingviinit ruokailevat pääasiassa kaloja, vaikka he tekevät juhlia myös muista mereneläkkeistä, kuten krillistä, pääjalkaisista ja äyriäisistä. Metsästyksen aikana laji voi viettää lähes 20 minuuttia noin 535 metrin syvyyteen. Pingviinilajeilla on erityisiä mukautuksia, jotka auttavat sitä selviytymään veden alla tämän monen minuutin ajan. Niihin kuuluvat ainutlaatuisesti jäsennelty hemoglobiini, kiinteät luut barotraumien alentamiseksi, kyky sulkea vähemmän elintoimintojen vähemmän olennaisia ​​toimintoja, ja höyhenien litistyminen estävät lämpöhäviöitä.

Elinympäristö ja alue

Pingviinilajeja on noin 17–20, riippuen siitä, mitä luonnontieteilijää pyydät. Kuollut lajien määrä on epäilemättä vieläkin kiistanalainen keskustelu. Keisaripingviinien kokonaisväestön määrä oli 595 000 aikuista lintua vuonna 2009, ja Antarktiksen ja Sub-Etelämantereen välillä oli 46 pesäkettä, joista 35 prosenttia asui Etelämantereen pohjoispuolella. Valitettavasti keisarin pingviini on siirretty "vähiten huolestuttavaksi" lajiksi sellaiseksi, jonka kansainvälinen luonnonsuojeluliitto vuonna 2012 oli "lähes uhattuna". Pääasialliset syyt niiden vähenevään väestöön ovat ilmastonmuutos, vähentynyt Elintarvikkeiden saatavuus ja elinympäristön tuhoaminen sekä sairauksien tarttuminen.

käytös

Keisaripenguineilla ei ole kiinteitä pesiä kuten useimmat muut linnut. Siten he tekevät äänikutsuja tunnistaakseen poikansa ja kumppaninsa. Kaikista lintulajeista nämä pingviinit elävät kylmimmissä ympäristöissä, joissa lämpötila on jopa -40 astetta. Siten niiden höyhenet auttavat heitä selviytymään näissä viileässä ympäristössä estämällä kehon lämpöä. Myös heidän ruumiinsa pystyvät tehokkaasti suorittamaan termoregulointia, säilyttämällä kehon lämpötilan häiritsemättä muita tärkeitä aineenvaihduntaprosesseja.

Jäljentäminen

Keisarin pingviinit kaventuvat Etelämantereen talvien aikana. Näiden pingviinien tiedetään vaeltaa jopa 120 km etsimään siitospesäkkeitä. Nainen asettaa yhden munan, jota pääasiallisesti inkuboi miespuolinen vastine, kun hän ruokkii ruokaa. Molemmat vanhemmat ottavat vuorotellen hoitaa äskettäin kuoriutuneen poikasen. Vaikka tämän pingviinin tyypillinen elinikä on 20 vuotta luonnossa, jotkut voivat elää jopa 50 vuotta. Keskimääräisen keisarinpenguinin syntymän jälkeisiä selviytymismahdollisuuksia on arvioitu 95%, ja noin 1% heistä elää jopa 50 vuotta.

Suositeltava

Lyhimmät paikannimet maailmassa
2019
Mikä on glaciologia?
2019
Kaupungit, joilla on huonoin ilmanlaatu Euroopassa
2019