Kangaroo Faktat: Oseanian eläimet

Fyysinen kuvaus

Vaikka kangaroo-lajeissa esiintyy paljon vaihtelua, kaikilla kenguroilla on lihaksia, vahvoja selkäjalkoja, suuria jalkoja, lyhyitä ja samettisia turkiksia ja pitkiä, teräviä korvat. Naaraspuolisina kenguroksina on erillinen ominaisuus, joka erottaa heidät istukan ja monotremeista nisäkkäistä. Heillä on pusseja, jotka sisältävät rintarauhasia, jotta vauvat voivat elää, kunnes ne ovat tarpeeksi vanhoja. Kangaroosien koko vaihtelee suuresti lajeittain. Punainen kenguru painaa noin 200 kiloa ja on yli 5 metriä pitkä. Punaiset kengurut ovat suurimpia kaikista suonensisäisistä, kun taas pienin kenguru, musky kenguru, painaa vain 12 unssia ja se on vain 6-8 tuumaa korkea.

Ruokavalio

Kaikki kengurut ovat laiduntavia viljelijöitä siinä mielessä, että heidän ruokavalionsa koostuu pääasiassa ruohoista, kukkia, lehtiä ja saniaisia, mutta joskus syö myös sammalia ja hyönteisiä. Niiden ruokavalio vaihtelee huomattavasti lajin mukaan. Esimerkiksi pääsiäisen harmaa kenguru on pääasiassa laiduntuma, joka syö hyvin erilaisia ​​ruohoja, kun taas punainen kenguru sisältää myös runsaasti pensaita ruokavalioissaan, mikä tekee niistä enemmän "selaimeksi". Aivan kuten lehmät, kengurut ovat kammottuneita vatsaita, jotka antavat heille mahdollisuuden palauttaa ruokansa ja pureskella sitä uudelleen, ennen kuin se on valmis täysin sulavaksi.

Elinympäristö ja alue

Kengurut elävät monipuolisissa elinympäristöissä aina metsistä ja metsäalueista ruohoalueille ja savannille. Ne löytyvät koko Australian mantereesta ja Tasmanian syrjäisestä saaresta. Vaikka he suosivat harvoin metsäisiä tai avoimia varjoisia tasangoja, ne voivat myös sopeutua kuivaan aavikon säähän säilyttämällä vettä ja kasvillisuutta. Mukautuvuutensa vuoksi useimmat kengurulajit ovat kukoistavia. Ihmisten toiminta ja ilmastonmuutos eivät vaikuta niihin yhtä paljon kuin monet muut lajit, vaikka kuivuuden aikoina niiden lukumäärä heikkenee usein niiden ruokahuollon vähenemisen vuoksi. Ne luokitellaan tällä hetkellä kansainvälisen luonnon suojelun liiton uhanalaisten lajien punaisen luettelon "vähiten huolissaan" lajeiksi.

käytös

Useimmat kengurut ovat yhteiskunnallisia eläimiä, sillä he elävät ja matkustavat järjestäytyneissä ryhmissä, joita kutsutaan "väkijoukkoiksi", joita hallitsevat suurimmat miehet, jotta he voivat pukeutua ja suojella toisiaan vaaroilta. Pitkän jalansa takia kengurut eivät voi käydä normaalisti ja haluavat käyttää hoppingia ensisijaisena keinona liikkua. Koska sen takajalat ja jalat ovat paljon vahvempia ja suurempia kuin eturaajat, kengurun täytyy liikkua hevosillaan ja muodostaa kolmijalka kahdella etureunallaan ja nostaa sen takajalat eteenpäin. Miesten kengurut ovat erittäin kilpailukykyisiä ja aggressiivisia toistensa kanssa, varsinkin kun kyseessä on naispuolisten naisten kiistäminen, ja he joutuvat usein taistelemaan mahdollisille kavereille pääsystä. Tämän taistelun sanotaan läheisesti muistuttavan ihmisten nyrkkeilyä.

Jäljentäminen

Kun olet voittanut pääsyn naispuoliseen, mieskenguru on se, joka aloittaa seksuaalisen toiminnan. Naisten kengurut synnyttävät yleensä vain yhden vauvan kerrallaan, mikä tapahtuu yleensä myöhään kevään ja alkukesän välisenä aikana, kun olet raskaana 21–38 päivää. Vastasyntyneet kengurot, joita kutsutaan "joeiksi", painavat vain 0, 03 unssia ja ulottuvat 0, 2 ja 0, 9 tuuman välillä syntymähetkellä. Synnytyksen jälkeen joey indeksoi äitinsä pussiinsa, jotta sitä voidaan kasvattaa ja jatkaa kasvua ja kehittyä vielä 120–450 päiväksi. Pussin sisällä joey on suojattu ja syötetty, koska se hoitaa äidin nännistä. Muiden suurten nisäkkäiden osalta Joeys kasvaa nopeasti ja saavuttaa täysi-ikäisen 14–20 kuukauden ikäisillä naisilla, 2–4-vuotiailla miehillä.

Suositeltava

Lyhimmät paikannimet maailmassa
2019
Mikä on glaciologia?
2019
Kaupungit, joilla on huonoin ilmanlaatu Euroopassa
2019