Ferruginous Hawk: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Ferruginous haukka on valkoinen pää, höyhenet jalat, raidallinen, ruse-ruskea hartiat ja selkä. Sen alaosien tiedetään olevan hajallaan raitoja, ja siinä on harmaa-ruskea siipi. Ferrugous-haukan hännän on valkoinen, jossa on kaunis ruoste-ruskea pesu. Naisten ferrugous hawksit ovat yleensä jonkin verran suurempia kuin miehillä, vaikka suurten miesten ja pienten naisten välillä on kuitenkin pieni mittausalueiden päällekkäisyys. Keskimääräisen aikuisen Ferruginous-haukan pituus on noin 1, 7–2, 3 jalkaa (51–69 senttimetriä), ja niiden keskimääräinen siipipituus on välillä 4–5 jalkaa (122 ja 152 senttimetriä). Ferriinipitoisen haukan paino vaihtelee välillä 2, 2 - 5 kiloa (977 ja 2 267 grammaa).

Ruokavalio

Ferrugiininen haukka tiedetään saavan keskisuurille nisäkkäille. Se tapahtuu yleensä avoimissa paikoissa, joissa on harvinaista kasvillisuutta, kuten badlands, prairies ja tasangoilla. Ne metsästävät pääasiassa oravia, jackrabbitteja, preeriakoiria ja muita pienempiä eläimiä, erityisesti jyrsijöitä. Lintujen leveyden vuoksi niillä on kyky niellä paljon suurempia nisäkkäitä verrattuna muihin samankokoisiin ryöstöihin. Ferrugous-haukka tunnetaan kyydissä kohotetuilla alueilla tai seisoo nisäkkäiden luolien yli metsästettäessä. Mielenkiintoisimmillaan he pitävät silmällä punaisen hännän metsästysmalleja löytääkseen nisäkäsperäisiä väestöryhmiä.

Elinympäristö ja alue

Tiukasti pohjoisamerikkalaisina lajeina ferruginous hawk on tyypillisesti lounais-Kanadassa, länsi-Yhdysvalloissa ja Pohjois-Meksikossa. Näiden haukkojen tiedetään elävän avoimessa maassa, mukaan lukien steppe-aavikot, kuiva preeria ja sagebrush-peitettyjä alueita, joissa ne saalistavat pienten nisäkkäiden suuria populaatioita, jotka elävät niiden lyhyen kasvillisuuden sisällä. On myös tavallista, että ferruginous haukka löytyy viljeltyjen viljelysmaiden, kuten kyntettyjen kenttien. Vaikka se on muuttolintu, se kulkee vain lyhyen matkan välillä talvi- ja jalostuspaikkojen välillä. Sen matkat ovat rajalliset Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltojen välillä.

käytös

Ferriinisen haukan lento on aktiivinen, ja sille on ominaista hidas siipi, kuten pienen kotkan. Se nousee siipiensä ollessa hieman koholla, vaikka sen siipipyörät pysyvät lähes tasaisina. Kun se metsästää, lintu voi muuttua tuuleksi ja leijaksi tai leijaksi. Ferrugous-haukkoja on nähty myös metsästyksessä. Ferruginous haukka käyttää myös leijailevaa ja matalaa matkalentoa maan päällä helpottaakseen metsästystarkoituksia. Lintu on alueellinen ja on ristiriidassa useiden muiden suurten rypälelajien kanssa, kuten lyhytkorvaiset pöllöt, suuret sarvikuoriset pöllöt, kanaharavut, ravensit, hirvet ja kultaiset kotkat. Nämä saaliin linnut kilpailevat aluetta, ruokaa ja pesiensa puolustusta vastaan.

Jäljentäminen

Ferrugous-haukkamunan munintakausi vaihtelee säästä, leveysasteesta ja ruoan tarjonnasta. Kanadan lintualueen osissa se sijoittaa munansa huhtikuun jälkimmäiseltä puolelta kesäkuun lopulla, kun taas se tapahtuu maaliskuun puolivälistä toukokuun puolivälissä kauempana etelään. Sekä urospuoliset että naaraspuoliset ferrohousut osallistuvat munien inkubointiin, joka kestää noin 32 päivää. Naiset sijoittavat 3–5 munaa, ja kun munat kuoriutuvat, vanhempien on istuttava nuorten poikasten luona vähintään viikon ajan varmistaakseen, etteivät ne tule liian kylmiksi yöllä tai liian kuumiksi. keskellä päivää. Nuoret aloittavat lentonsa noin 5–6 viikon kuluttua syntymästä ja saavuttavat seksuaalisen kypsyytensä kahden vuoden kuluttua.

Suositeltava

Mitä meksikolaisen lipun värit merkitsevät?
2019
Islannin korkeimmat vuoret
2019
Suurimmat säiliöt Yhdistyneessä kuningaskunnassa
2019