California Sea Lion Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Kalifornian merileijonat (Zalophus californianus) ovat "rannikkokorvan tiivisteiden" lajeja. Heillä on seksuaalinen dimorfismi, jossa aikuisilla miehillä on yleensä 1, 2 kertaa pidempiä vartalokokoja ja 3–4-kertaisia ​​painoja kuin narttuilla. Niiden keskimääräinen koko vaihtelee välillä 5, 5–7, 25 jalkaa (1, 7 ja 2, 2 metriä) ) ja keskimääräiset painot vaihtelevat välillä 610 - 860 kiloa (275 - 390 kiloa). Näiden eläinten päällysteen väri vaihtelee suklaanruskeana miesten ja kultaisen ruskean välillä naisilla. Miehet kehittävät sagittaalisen harjan noin 5 vuoden iässä, joka aluksi näkyy päänsäpäinä. Näiden merileijonien virtaviivainen runko ja hyvin muotoillut peitteet mahdollistavat hyvän sopeutumisen vesieliöihin. Paksut kalvokerrokset eristävät ruumiinsa Tyynenmeren kylmistä vesistä.

Ruokavalio

Kalifornian merileijona on erittäin joustava ruokavalio, jossa on suuri saaliskanta. Tämä vaihtelee niiden sijainnin muuttamisen vuoksi. Yleensä ne ruokkivat neljästä viiteen lajiin, jotka ovat paikallisesti runsaasti missä tahansa tietyllä alueella. Kala, kalmari ja simpukat ovat näiden merileijonien ruokavalion osia koko niiden alueella. Tyynenmeren sardiinit, Jack Mackerels, Red Octopuses ja Northern Anchovies ovat osa niistä lajeista, joita nämä eläimet käyttävät eniten Kalifornian alueella. Merilintujen ensisijainen saaliskanta Cortezinmerellä Meksikon rannalla on Plainfin Midshipman, Deepwater Serrano, Pacific Cutlassfish ja muut paikalliset merilajit. He ruokkivat yleensä rantaviivaa pitkin ja mannerjalustan yläpuolella sijaitsevia vesiä pitkin, ja etenevät edelleen kohti meren pohjaa, mutta harvemmin.

Elinympäristö ja alue

Kalifornian merileijonat asuvat Tyynenmeren valtameren vesillä mannerjalustan ja kaltevuusalueiden yli. Ne on usein nähty joen suussa, lahdilla ja satama-alueiden hiekkarannoilla. Kalifornian merileijonat menestyvät Pohjois-Amerikan länsirannikolla, ja ne on nähty niin pitkälle pohjoiseen kuin Alaskanlahti niin pitkälle etelään kuin Punta San Pedrillo, Costa Rica. Näiden eläinten rookeries (jalostuskoloniat) voidaan havaita saarilta, jotka sijaitsevat Baja California Surissa (Meksiko) eteläpuolella Etelä-Kaliforniassa (USA). IUCN on luokitellut tämän lajin "vähiten huolenaiheeksi" -luokan, koska se on laajalle levinnyt ja kasvava väestömäärä. Tästä huolimatta vastuuttomat kalastuskäytännöt, salametsästys ja luonnonkatastrofit, mukaan lukien El Niñon aiheuttamat sääilmiöt, edistävät merkittävästi näiden merileijonien kuolleisuutta. Killer valaat ja suuret hait ovat tämän lajin luonnollisia saalistajia.

käytös

Kalifornian merileijonat ovat erittäin älykkäät ja leikkisät. Ne voivat jäädä mereen noin 14 vuorokautta yhdellä venytyksellä, jonka aikana ne muuttavat tai rehevät joko yksin tai ryhmissä. Tällaisia ​​merimatkoja seuraa yleensä "vetäytymisvaiheet", kun merileijonat lepäävät tiettyihin paikkoihin rannan varrella. Kasvukauden jälkeen nuoret ja aikuiset urospuoliset leijonat siirtyvät yleensä pohjoiseen, jotkut ulottuvat niin pitkälle kuin Oregon tai jopa British Columbia. Naiset kuitenkin jatkavat rehua vesillä, jotka ovat lähempänä rookeriesia. Naiset ja nuoret joutuvat syksyllä ja talvella moltingiin, kun taas miehillä on yleensä tammikuun ja helmikuun aikana. Kalifornian merileijonat ovat jo pitkään olleet tärkeiden tieteellisten tutkimusten kohteena niiden korkean kognitiivisen kyvyn vuoksi. Sirkukset ja merinisäkäspuistot ovat eläimiä käyttäneet viihdekäyttöön, koska heidän kykynsä oppia nopeasti suorituskyvyn temppuja. Eläinten hyvinvointijärjestöt arvostelevat kuitenkin edelleen näiden eläinten käyttöä tällaisiin tarkoituksiin.

Jäljentäminen

Kalifornian merileijonat saavuttavat seksuaalisen kypsyyden noin 4–5-vuotiaana. Kasvatus tapahtuu toukokuun ja heinäkuun kesäkuukausina. Miehet puolustavat tiukasti alueitaan, usein paastoamalla (pidättäytyvät ruokasta) säilyttääkseen asemansa omassa rookeriesissaan. Tänä aikana ne riippuvat niiden blubista varastoidun energialähteenä. Naiset valitsevat kaverit siirtymällä miehestä miehitetystä alueesta toiseen rookery-alueella. Näiden eläinten kasvuvauhti on melko hidasta 11 kuukauden ikäisellä raskausjaksolla ja vain yhden pentun, jonka nainen tuottaa vuodessa. Äidit huolehtivat vastasyntyneistä pennuista noin 10 päivän ajan, jonka jälkeen naaraat alkavat siirtyä takaisin veteen ruokailutarkoituksiin. Joskus he ruokkivat niin kauan kuin 3 päivää, kun taas pennut jäävät rannalle ja leikkivät tai seurustavat keskenään. Naiset palaavat uudelleen hoitamaan pentujaan lyhyille aikaväleille, jotka kestävät yleensä enintään yhden päivän. Äiti ja pentu viestintä on erillinen kullekin parille, ja tietyn vaiheen jälkeen pennut alkavat mennä vesiin äitinsä kanssa kehittääkseen omaa ruokintaosaamistaan. Aikuisten miesten merileijonat ovat vähäisessä määrin pentujen kasvatuksessa, mutta niillä on suhteellisen korkeampi osallistumisaste kuin muiden otariidilajien (Eared Seal) miehillä.

Suositeltava

Adrianmeri
2019
Mitä ja milloin on Serfs Emancipation Day?
2019
Länsimaat, joilla on korkeimmat nuorten kiusaaminen
2019