California Condor Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Kalifornian condor on luokiteltu New World Vulture -lajiksi, ja se on 8-10 jalkaa leveä siipikarja, ja se on Pohjois-Amerikan suurin lintu. Aikuisten Kalifornian kondorien höyhenet ovat täysin mustia, lukuun ottamatta valkoista raitaa, joka sijaitsee kunkin siiven alapuolella. Samalla nuoret linnut ovat tummempia ruskeita. Kuten muutkin viljelylajit, Kalifornian kondorin pää on paljain höyheniä, ja se on vaarallinen pakottavalla, koukulla nokalla. Sen jalat ovat yleensä harmahtavia, ja toisin kuin muut kukat, sen talonit ovat suhteellisen tylsiä, ja siksi ne sopivat paremmin kävelyyn kuin metsästykseen.

Ruokavalio

Kalifornian kondorin ruokavalion katkaisijana on "carrion", joka on jo kuolleiden eläinten hajoava liha. Sen edulliset ateriat ovat peräisin suurista, maanpäällisistä nisäkkäistä, kuten vuohista, nautaeläimistä, sioista, hevosista ja jopa luonnonvaraisista puukoista ja karhoista. Toisin sanoen he ruokkivat toisinaan pienempien nisäkkäiden, kuten kanien, kettujen ja kojoottien, ruhoja. Lisäksi jos niiden sijainti sallii, jopa merinisäkkäillä, kuten valailla ja merileijonilla, voi olla läsnä kondorivalikossa. Koska heillä ei ole hajua, Kalifornian kondorit paikantavat ruokansa katselemalla taivasta muille haittajille, kuten kotkoille ja muille villieläimille.

Elinympäristö ja alue

Aiemmin Kalifornian kondorit menestyivät koko Yhdysvaltojen lounaisosassa ja Yhdysvaltojen länsirannikolla. Nykyään niitä kuitenkin pidetään kriittisesti uhanalaisina, ja niiden valikoima on vähentynyt useisiin pieniin taskuihin Kaliforniassa, Arizonassa ja Utahissa. Näillä alueilla kondomeja löytyy kallioista ja havumetsistä. Niiden pesät rakennetaan tällä hetkellä tyypillisesti huipulle tai suurten kallioiden kasvoille. Tällä hetkellä Kalifornian condorin elpymiseen on varattu kaksi pyhäkköä. Nämä ovat Sisquoc Condor -puisto San Rafaelin erämaassa ja Sespe Condorin suojelualue Los Padresin metsäalueella, Santa Barbaran Kalifornian maakunnissa ja Venturassa.

käytös

Kalifornian kondorit viettävät suurimman osan ajastaan ​​lentääkseen ruokaa. Lentämisen aikana he ovat olleet tiedossa, että ne saavuttavat lähes 60 mailia tunnissa ja saavuttavat yli 15 000 metrin pituiset huimaavat korkeudet. Lintuilla on monimutkainen sosiaalinen rakenne, joka usein toimii ryhmissä, jolloin kehon kielen ja joukon hissien ja gruntsien kautta muodostetaan pecking-järjestys ja komentoketju. Tämä pecking-järjestys on näkyvin silloin, kun ne ruokkivat, koska hallitsevat linnut syövät ennen niiden inferioreja. Ihmisten ulkopuolella linnuilla on hyvin vähän luonnollisia uhkia. Sitä vastoin ne ovat olleet tiedossa taistelemassa ja tappamaan kultaiset kotkat kiistanalaisen karjan lähdön läheisyydessä.

Jäljentäminen

Kalifornian kondorit pääsevät yleensä seksuaaliseen kypsyyteen kuuden vuoden iässä. Tässä vaiheessa he alkavat etsiä kaveria. Kaverin houkuttelemiseksi miesten kondorit laitetaan näyttelyyn kääntämällä päänsä punaisiksi ja paisuttamalla höyheniä. Kun tämä näyttö on naarmutettu naiselle, pari tulee elämää varten. Pari rakentaa pesän puun tai kallion yläpuolelle, jossa nainen sijoittaa yhden munan joka toinen vuosi tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana. 53-60 päivää myöhemmin muna kuoriutuu. Nuori lintu juoksee vanhempiensa kanssa jopa kaksi vuotta, ennen kuin se avaa itsensä. Tässä vaiheessa vanhemmat luovat yleensä uuden pesän ja nostavat toisen nuoren linnun. Tämä voi jatkua suurimmalla osalla lintujen elinkaaresta, joka voi kestää jopa 60 vuotta.

Suositeltava

Mikä on Thames-joen lähde?
2019
Maat käyttävät enemmän makeanveden vuodessa kuin heillä on vara
2019
Mitä kieliä puhutaan Etelä-Koreassa?
2019