Bottlenose Dolphin Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Bottlenose delfiinit ovat sellaisia ​​merinisäkkäitä, jotka kuuluvat valaiden ja pyöriäisten rinnalle valaiden järjestykseen, jonka lähimpiin maalla oleviin sukulaisiin kuuluu Hippopotamuses. Aikuiset vaihtelevat noin 6, 5 - 13 metrin pituisista ja 330 - lähes 1500 kiloa painosta. Heidän ruumiinsa yläpuolet ovat harmaita, kun taas pohjat ovat lähempänä valkoisia, väriyhdistelmä, joka tehokkaasti naamioi niitä sekä ylä- että alapuolelta uinnin aikana. Kuten niiden nimet viittaavat, pullonpoikaisten delfiineillä on kapeat, pullonmuotoiset kuonot, jotka auttavat virtaviivaistamaan niiden tyylikkäitä, tehokkaita elimiä ja asettamaan ne sitten valtameren tehokkaimpien uimareiden joukkoon. Nämä niskat ovat täynnä 18-28 kartiomaisia ​​hampaita, joita he käyttävät metsästyksessä ja ruokinnassa.

Ruokavalio

Bottlenose delfiinien ruokavalio koostuu pääasiassa kalalajeista, kuten myllystä, tonnikalasta ja makrillista. He ovat myös olleet tiedossa syömään pohjan syöttölaitteita sekä erilaisia ​​äyriäisiä ja kalmareita. Vaikka delfiinit metsästävät toisinaan yksin, he metsästävät yleisemmin ryhmissä ja luottavat ryhmätyöhön kala-alan kouluihin kohti rantoja ja maksimoivat tappansa. He tekevät nämä tappavat terävillä hampaillaan ja toisinaan harjoittelulla, joka on lempinimeltään lempinimeltään "kalahyppely", jossa he tainnuttavat saaliinsa niskaillaan, joskus jopa pudottamalla ne pois vedestä. Delfiinien on myös tiedetty noudattavan kalastusaluksia, joskus jopa varastamaan kaloja verkkoistaan.

Elinympäristö ja alue

Pullonpoika-delfiini on erittäin mukautuva eläin, joka sallii sen alueen olla melko laaja. Nämä delfiinit löytyvät koko Tyynenmeren, Atlantin ja Intian valtameren valtaosasta ja niiden viereisistä meristä, ja ne löytyvät sekä lähellä rantaa että kaukana merestä. Ja vaikka ne voivat kukoistaa erilaisissa ympäristöissä, niiden koko vaihtelee riippuen niiden elinympäristöstä, jota veden lämpötila vaikuttaa enemmän. Lämpimämmissä, matalammissa vesissä delfiinit ovat yleensä pienempiä, kun taas viileämpiä, pelagisia alueita ovat tyypillisesti suuremmat. Tällä hetkellä pullonkaulojen delfiinejä ei vaaranneta, vaikka ne ovatkin monien merilajien tavoin elinympäristöjen häviämistä, saastumista ja kalastusta. Pienemmät delfiinit ovat myös saalaisia ​​erilaisista hainlajeista, kuten härkä, tiikeri ja suuret valkoiset hait.

käytös

Pullotyyppiset delfiinit ovat erittäin sosiaalisia eläimiä, ja ne ovat yleensä sellaisia, että ne elävät ryhmissä, joita kutsutaan ”palkoille”. Nämä podut voivat vaihdella 2 tai 3 delfiinistä harvemmin, yli 1000 jäsenen. Näissä ryhmissä pullonpoikaisten delfiinien kommunikoi "echolocation", joka on sonarin muoto, jossa delfiini havaitsee esineitä tuottamalla joukon squeaksia ja napsautuksia ja kuuntelemalla tuloksena olevia kaikuja. Delfiinit ovat tunnettuja leikkisästä luonteestaan, ja niitä voidaan usein nähdä röyhkeinä ja hyppäämällä pois vedestä. Toisin sanoen miesten tiedetään tulleen erittäin aggressiivisiksi toistensa kanssa parittelukauden aikana, ja lajista on myös tiedetty, että he hyökkäävät hauraita haita.

Jäljentäminen

Nisäkkäidenä, pullotettu delfiinejä karhu elää nuoria, eikä munien, kuten kalojen, matelijoiden ja lintujen, asettamista. Lajin jalostuskauden aikana urokset kilpailevat naispuolisista kavereista, jotka usein taistelevat toisiaan vastaan ​​ja toisinaan työskentelevät pareittain eristääkseen ja suojelemaan yhtä naista. Kun parittelu on tapahtunut onnistuneesti, nainen tulee raskaaksi keskimäärin 12 kuukautta. Tuloksena syntyneet nuoret, jotka ovat yleensä vain yksi vasikka, syntyvät sitten lämpimämmissä, matalissa vesissä. Sitten ne imevät kaikkialla 18 kuukaudesta 8 vuoteen saakka ja säilyttävät usein läheiset suhteet äitinsä kanssa hyvin vieroituksen jälkeen.

Suositeltava

Mikä on ainoa kansallispuisto maailmassa, joka sijaitsee pääkaupungissa?
2019
10 ainutlaatuista sivustoa historiallisten paikkojen rekisterissä: Koillis
2019
Uskonnolliset käytännöt Islannissa
2019