Black-Tailed Prairie Dog: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

Black Tailed Prairie Dogs ( Cynomys ludovicianus) ) ovat oravan perheen, Sciuridaen jäseniä. Tämän perheryhmän määritelmä on se, että hey ovat pieniä ja keskisuuria jyrsijöitä, ja ne sisältävät myös lastulevyjä. Ne sijaitsevat Great Plainsin yli, jotka kattavat Pohjois-Amerikan Meksikosta Kanadaan. Black-Tailed preerikoirat, kuten heidän nimensä viittaavat, ovat mustat hännät sekä ruskeat ruuvit, joissa on kevyempiä alapuolisia. Niiden pituudet vaihtelevat 14 - 17 tuumaa aikuisina, kypsä paino vaihtelee 1, 5 - 3 kiloa. Ei ole olemassa vahvoja erottavia ominaisuuksia, jotka erottavat sukupuolet, vaikka miehet ovat yleensä raskaampia kuin naiset. Niiden takit sulavat kaksi kertaa vuodessa, kun vuodenaikoja muutetaan, jolloin kesämatot ovat kevyempiä kuin talvi.

Ruokavalio

Black-tailed preeriakoiria ovat eläinkunnan valitsijoiden joukossa. Ne ovat hyvin erityisiä vaiheissa, joissa he syövät eri kasveja, ja mukauttavat ruokavalionsa vuodenaikojen muuttumiseen. Talvella he harvoin yrittävät lähteä pois maanalaisista luolistaan, joten he mieluummin ruokailevat maanalaisista juurista tuolloin. Kesäkuukausien aikana suurin osa heidän ruokavaliosta koostuu erilaisista ruohoista. He saavat runsaasti hydratoitumistaan ​​myös kasveista, erityisesti tasangoista päärynästä. Ruohoiset kasvit muodostavat suurimman osan ruokavaliosta, jota täydentävät siemenet, juuret ja hyönteiset, kuten heinäsirkat.

Elinympäristö ja alue

Niiden suojelualueella on ne, jotka on lueteltu "vähiten huolissaan", mikä osoittaa, että ne ovat hyvin terveillä väestöryhmillä. Black-tailed preeriakoiria käytti paljon enemmän Pohjois-Amerikkaa kuin tänään, Meksikosta Kanadaan. Ne löytyvät edelleen Meksikosta, Yhdysvalloista ja Kanadasta, vaikka niiden väestö on paljon pienempi ja niiden elinympäristöt ovat hajanaisia. Koska niiden elinympäristöt ovat maanviljelyssä käytettäviä nurmikoita, ne ovat kärsineet paljon elinympäristön tuhoutumista. He asuvat preerioissa, jotka ulottuvat mantereen länsipuoliskolle ja tekevät kotinsa maan alle. Tästä syystä on tärkeää, että heillä on tasainen maa niiden yläpuolella, joka toimii niiden kattoina. Suurin uhka preeriakoirille on niiden elinympäristöjen tuhoutuminen tilojen käyttöön. Niitä pidetään keystone-lajeina, koska niillä on niin tärkeä rooli niiden ekosysteemeissä. Heidän luolansa tarjoavat koteja muille eläinlajeille, mukaan lukien mustavalkoiset fretit, pöllöt pöllöt ja tiikeri-salamandrit. Monet eri lajit luottavat niihin tärkeänä ruokalähteenä pitääkseen omat väestönsä vakaana. Nämä saalistajat sisältävät kojootteja, kotkia ja samoja mustan jalkojen frettilajeja, jotka jakavat kotinsa heidän kanssaan.

käytös

Jyrsijät ovat tunnettuja leikkisistä ja uteliaisista persoonallisuuksistaan, ja musta-tailed preerikoirat eivät ole poikkeus tähän. Ne ovat hyvin sosiaalisia ja hellä eläimiä, he elävät perheyksiköissä, joita kutsutaan coteriesiksi, joita yleensä muodostavat yksi uros, pari narttua ja heidän jälkeläisensä. Nämä kotiteatterit elävät suurissa ryhmissä yhdistämällä luomaan suuria preerikoirakolonioita luolissa maan alla. Nämä luolat ovat hyvin monimutkaisia, ja niissä on eri aloja, jotka on tarkoitettu lastentarhoiksi, nukkumiseen, syömiseen ja jätteiden hävittämiseen. Burrowsissa on erilaisia ​​aukkoja, joissa on yleensä "look out" -tilat lähellä uloskäyntiä, joissa Black-tailed prairie -koirat voivat pitää suojaa ulkona. He kommunikoivat keskenään kuulostamalla eri haukkuja, jotka merkitsevät eri saalistajia. He myös kommunikoivat antamalla toisilleen ns. Preeriakoiran "suukkoja", eräänlaista nuzzlingiä, jota käytetään toistensa tervehdyttämisessä.

Jäljentäminen

Mustavalkoinen preerikoiran naaraat alkavat lähteä lämpöön maaliskuussa. Tällä hetkellä Black-tailed preeriakoirat jatkavat metsästystä, ja parittelukauden päättyy toukokuun alussa. Naiset ovat raskaana 33–38 päivän ajan, ja kaikki heidän poikansa syntyvät toukokuun loppuun mennessä. Littlerissä on yleensä 3–4 pentua, mutta Black-tailed preerikoiran on tiedetty synnyttävän jopa 8 pentua yhden pentueen sisällä.

Suositeltava

Nigerian syntyperäiset matelijat
2019
Suurimmat kaupungit Etelä-Amerikassa
2019
Mikä on biologisen monimuotoisuuden hotspot?
2019