Black Bear Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Fyysinen kuvaus

American Black Bearin binominen tieteellinen nimi eli Ursus americanus tarkoittaa yksinkertaisesti "amerikkalaista karhua". Taksonomistit ovat tähän päivään mennessä tallentaneet yhteensä 16 amerikkalaista musta karhun alalajia. Toisin kuin nimestä voi päätellä, kaikki amerikkalaiset "mustat" karhun lajit eivät ole todella mustia. Länsimaiset mustat karhut näyttävät usein mustan värin lisäksi viitteitä kanelista ja ruskeista värityksistä, kun taas itäiset kollegansa voivat olla lähes ruskeat. American Black Bearsin paino voi vaihdella huomattavasti sukupuolen, iän, vuoden kauden, sijainnin ja terveydentilan mukaan. Aikuiset miehet voivat vaihdella hieman yli 100: sta yli 500 kiloon. Yleensä emakot (naiset) ovat noin 30% vähemmän massiivisia kuin karit (urokset), itärannikolla olevat karhut ovat raskaampia kuin länsirannikolla, ja pohjoiset karhut ovat raskaampia kuin eteläiset. Suurimmat metsästävät ja tappavat karhut ovat ylittäneet 800 kiloa, kun taas vankeudessa suurin on lähestynyt 1000 kiloa. Eläimillä, joilla on lyhyitä, ei-sisäänvedettäviä kynsiä, on suorempi profiili nenästä otsaan ja suhteellisen pidemmät, vähemmän pyöristetyt korvat kuin monilla muilla karhoilla. Tyypillisiä amerikkalaisia ​​mustan karhun aikuisia tiedetään olevan noin 3 jalkaa korkeita kaikilla nelosilla, nenästä hännän pituus on noin 75 tuumaa, ja hyvin lyhyet hännät suhteessa kehon kokoon.

Ruokavalio

American Black Bears ovat kaikkiruokaisia ​​eläimiä, jotka mieluummin ruokkivat monenlaisia ​​elintarvikkeita. Niiden tyypillinen ruokavalio sisältää hyönteisiä, pähkinöitä, kasveja, hunajaa, hedelmiä, porkkanaa, pienempiä nisäkkäitä ja kaloja. Heidän ruokavalionsa vaihtelevat suuresti riippuen niiden todellisesta sijainnista ja vuodenajasta. Mustat karhut tappavat toisinaan hirviä tai nuoria peuroja vasikoita selviytymiseksi, mikä vahvistaa heidän maineensa erittäin opportunistisina syöjinä.

Elinympäristö ja alue

Karhuja, jotka ovat erinomaisia ​​puiden kiipeilijöitä, pidetään Pohjois-Amerikan mantereen pienimpinä, mutta eniten levinneinä, karhulajeina. Niiden väestö arvioi joissakin arvioissa olevan miljoona vahvaa, ja sitä on auttanut sekä lelu- että luonnonsuojelualueet sekä puistot Meksikossa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Musta karhun tiedetään elävän lähinnä metsäalueilla, erityisesti lehti- ja havumetsissä, mutta jättävät usein tavanomaiset elinympäristöt etsimään vettä ja ruokaa. Tämä voi usein johtua siitä, että heidät houkutellaan toisinaan ihmisyhteisöihin, koska elintarvikkeet ovat saatavilla kehittyneillä alueilla, kuten ihmisten roskakorissa tai niiden tiloissa ja puutarhoissa. Mustat karhut ovat jatkuvia vaelluksia, jotka kulkevat suurten alueiden läpi. American Black Bears oli historiallisesti tunnettu miehittää lähes kaikki Pohjois-Amerikan metsäalueet. Ne ovat kuitenkin nyt rajallisempia Yhdysvaltojen vähemmän tiheään asutuille alueille, mutta asuvat yhä suurimmassa osassa Kanadan historiallisia alueita lukuun ottamatta Keski-Plainsin intensiivisesti viljellyt ja asuinrakenteet. Kansainväliset luonnonsuojeluliitot (IUCN) ovat listanneet ne vähiten huolta aiheuttaviksi lajeiksi. Tämä johtuu niiden suuresta globaalista väestöstä, jonka arvioidaan olevan noin kaksi kertaa kaikkien muiden karhunlajien yhdistelmänä, mikä johtuu niiden laajasta levinneisyydestä ja mukautuvista elämäntavoista. Useimmat muut karhun lajit ovat joko uhanalaisia ​​tai kuolleita. Oikeudellisia metsästyskausia tarjotaan usein monilla eri aloilla, jotta amerikkalaisen mustan karhun väestö pysyisi paikallaan, sillä nämä olentot tarjosivat korkealaatuista riistan lihaa. Karhun osien myynti on kuitenkin useimmissa paikoissa laitonta, ja lainvalvojat saattavat joutua rangaistamaan taloudellisia ja vankeusrangaistuksia niiden myynnistä. Uuden vuosituhannen maantieteelliset ja numeeriset läsnäolot kasvavat edelleen.

Sosiaalinen käyttäytyminen

Yksi käyttäytymispiirre, joka on yhteinen useimmille American Black Bear -alajille, on kyky käyttää kynsiä ja hampaita puiden merkitsemiseksi viestintämuotona. Nämä eläimet, jotka ovat luonteeltaan yksinäisiä poikasten ja äitien lisäksi, yleensä suosivat rehua yksin. Ne voivat kuitenkin toisinaan sietää toisiaan, jos tietyllä alueella on runsaasti ruokaa ja sen sijaan rehua ryhmissä. Suuri osa mustista karhoista nukkuu, riippuen ruoan saatavuudesta ja paikallisista sääolosuhteista. Esimerkiksi karhut eivät saa lepotella alueilla, joilla on jatkuvaa ruokaa ja lämmin sää talvella.

Lisääntymistavat

Amerikkalaiset mustat karhut tunnetaan kesäkuukausina, ja niiden raskausaika on 63–70 päivää. Keskimääräinen nainen voi synnyttää elinaikansa 1-6 kuutiota, ja hänen poikansa jäävät hänen kanssaan puolitoista vuotta vieroitusjakson jälkeen, joka on yleensä 6-8 kuukautta. Naisten mustat karhut tulevat yleensä seksuaalisesti kypsymään noin 2 vuoden kuluttua syntymästä, mutta ne voivat toisinaan lisääntyä vuoden kuluttua, kun nuoret menevät pois eri syistä.

Suositeltava

Parhaiten arvioidut yliopistot Yhdysvalloissa
2019
Desert Warthog Facts: Afrikan eläimet
2019
Aasian alhaisimmat paikat
2019