Bald Eagle Facts: Pohjois-Amerikan eläimet

Yleispiirteet, yleiset piirteet

Haliaeetus leucocephalus tai Bald Eagle on Yhdysvaltojen kansallinen eläin. Nimi "Bald Eagle" ei tarkoita, että kotka on todella kalju. Nimi tarkoittaa "valkoista". Kypsä Bald Eagles on pääosin ruskea väriltään suurta osaa heidän kehoistaan, valkoiset päät ja hännät. Lajin naisilla ja miehillä on samat värit, ja ainoa suuri ero on se, että naiset ovat vähintään 25% suurempia ruumiin koosta ja painosta kuin miehillä. Niiden hännät ovat hieman pitkiä suhteessa kehon kokoon monien muiden lintujen joukossa ja hieman kiilamaisia. Heidän paitansa ovat keltaisia ​​ja ovat suuria ja koukkuja. Heidän jalat ja iirikset ovat myös väriltään keltaisia, ja Bald-kotkissa on lyhyet ja voimakkaat varpaat, joissa on suuret lohkot. Niiden takakuoret ovat hyvin kehittyneitä ja niitä käytetään lävistämään saaliinsa, kun ne sieppaavat ne ylhäältä. Heidän jalkansa ovat puolestaan ​​höyhentämättömiä. Nuoret, epäkypsät kalju kotkat ovat enimmäkseen tummanruskeat väriltään, täynnä sotkuista valkoista tahrautta. Heidän paitansa ovat mustia, ja niiden päät on kelattu keltaisella. Bald Eagle saavuttaa seksuaalisen kypsyytensä, kun se on 3 tai 4-vuotias. Nämä linnut vaihtelevat kooltaan kypsyneen sijainnin mukaan. Mitä kauemmas päiväntasaajasta ja tropiikista he ovat, sitä suurempia ne ovat. Kalju kotkat painavat 3–6, 5 kg, niiden kehon pituus on noin 70–120 cm, ja niiden siipien pituus on yleensä 1, 8–2, 3 m. Naiset, jotka ovat suurempia kuin miehet, painavat yleensä vähintään 5, 6 kg, kun vastaavien miesten keskuudessa on 4, 1 kg. Bald Eaglen elinikä luonnossa on yleensä noin 20 vuotta syntymästä.

Ruokavalion tarpeet

Kalju kotkat ovat ikonisia lintuja. Suurin osa ruokavaliosta koostuu kaloista, mutta he voivat myös usein syödä pienten nisäkkäiden, kuten kanien, jäniksen, oravien, pesukarjan ja muiden sellaisten maanpäällisten saalisten ruhoja. Heillä on taipumus elää kosteikkojen, suurten rannikkojen, sisävesien tai soiden läheisyydessä, josta ne kuljettavat kalaan perustuvia ruokavalioita. Kalju kotkat tavallisesti tekevät pesänsä kypsästä lehtipuusta tai havupuusta. He käyttävät suuria ja erittäin korkeita puita elämään niiden vesien ympärillä, joilla on ruokalähteet. Tällaisten puiden tulisi olla vähintään 20 metriä korkeat.

Bald Eaglen kodit

Bald Eagles on kotoisin Kanadasta, Meksikosta, Saint-Pierreistä ja Miquelonista ja Yhdysvalloista. Linnut ovat herkkiä ihmisen toiminnalle ja tekevät siten pesänsä mahdollisimman kauas ihmisen häiriöistä. Voit usein löytää ne Floridan mangrove-suolla, Chesapeake-lahdella, Wyomingissa ja Etelä-Alaskassa. Kun suojelutoimet ovat suuresti uhattuna, Bald Eagle -väestö on kasvanut lähes kahdeksan kertaa viimeisten neljän vuosikymmenen aikana ja 72, 2%: n kasvu viimeisten kymmenen vuoden aikana. Nykyään majesteettinen lintu on listattu kansainvälisen luonnonsuojeluliiton julkaisemassa uhanalaisten lajien punaisessa luettelossa ”vähiten huolissaan”. Ainoastaan ​​Pohjois-Amerikassa löydetty lintu on levinnyt Belize, Bermuda, Irlanti, Puerto Rico, Venäjän federaatio ja Yhdysvaltain Neitsytsaaret.

Sky High Life

Bald Eagles on tiedossa olevan yksi tehokkaimmista leikkureista, ja ne voivat lentää nopeuksilla 56-70 km / h, kun ne liukuvat tai lepoavat, ja jopa 48 km / h, kun kuljetat kalaa tai ruokaa. Vielä vaikuttavammin ne voivat myös nopeuttaa sukellusta 120-160 km / h. Linnut ovat alueellisia ja muuttavat vain talvella, kun niiden elintarvikkeet jäävät. Niiden tiedetään pysyvän samassa elinympäristössään koko elämänsä ajan, siirtymällä pohjoisen ja eteläisen kotinsa välille, kun vesistöt jäädyttävät, ja palaavat kesän aikana. Bald Eagles ovat yhteisöllisiä lintuja ja elävät pakkauksissa.

Eagle Courtship

Kun pari kalju kotkia rotu, naiset asettavat munansa, ja nämä munat kuoriutuvat kahden kuukauden inkuboinnin jälkeen. Tietyn kaljuisen kotkan uskotaan yhtyvän elämään vain yhden kumppanin kanssa, ja se on vain toisen kanssa, jos heidän alkuperäinen kumppani on kuollut. Jos kaverit ovat yrittäneet saada jälkeläisiä eivätkä ole onnistuneet tekemään sitä jo usean vuoden ajan, he voivat myös mennä eri tavoin ja kokeilla erilaisia ​​uusia kavereita. Uskotaan, että kolme vuotta tai neljä vuotta heidän seksuaaliseen kypsyytensä jälkeen he ovat valmiita periksi. Linnut palaavat elinympäristöihinsä, missä he ovat syntyneet, jotta he voisivat sopia ja tehdä niin edellä mainittujen siirtymämallien mukaisesti. Bald Eagle -palvelusta helpotetaan vaikuttavien lentojen ”tanssin” näyttävillä näyttelyillä. Tässä kumppaneita ajaa, huijata ja kärrypyörää taivaalla. He nousevat korkeisiin nousuihin, lukkomonisteihin ja vapaasukelluksiin, vapauttavat niiden talonit ja erottuvat juuri ennen kuin he osuvat maahan. He myös tuomitsevat upeita puheluita.

Suositeltava

Mikä on ainoa kansallispuisto maailmassa, joka sijaitsee pääkaupungissa?
2019
10 ainutlaatuista sivustoa historiallisten paikkojen rekisterissä: Koillis
2019
Uskonnolliset käytännöt Islannissa
2019