Ainutlaatuisia faktoja afrikkalaisesta villikoirasta

Afrikkalainen luonnonvaraista koiraa kutsutaan myös afrikkalaiseksi maalattua koiraa tai Cape-metsästyskoiraa. Se on kotoisin Afrikan Saharan eteläpuolisesta alueesta. Afrikkalainen villikoira on uhanalaisen perheen uhanalainen lihansyöjä ja se on yksi suurimmista ja yksi älykkäimmistä metsästäjistä luonnossa. Afrikkalainen villikoira on täplikäs turkki, jonka kuviot vaihtelevat jäsenestä toiseen värin ja muotoilun mukaan. Päällyste on peitetty erilaisilla väreillä varustetuissa turkislaastareissa, kuten punainen, musta, valkoinen, ruskea ja keltainen. Heidän jalkansa ovat pitkät ja neljä varpaat. Naiset ovat suurempia kuin miehet, joiden keskimääräinen korkeus on noin 30 tuumaa ja paino 44–55 kiloa.

Afrikkalainen luonnonvaraisten koirien käyttäytyminen

Afrikkalainen villikoira on sosiaalinen ja vuorokauden eläin, joka elää suurissa pakkauksissa, joissa on jopa 27 aikuista ja johon kuuluu myös joukko pentuja, jotka myös muodostavat metsästyspaketteja. Afrikkalainen villikoira puuttuu erikoistuneesta hierarkiasta, ja kaikki jäsenet elävät sopusoinnussa keskenään pakkauksessa. Niiden sosiaalinen luonne ja yhteistyö nähdään, kun eläimet metsästävät ja jakavat saaliinsa keskenään epäitsekkäästi ja isompien saalistajien, kuten leijonien ja täplikäs hyeenien, hyökkäysten aikana. Afrikkalainen villi koira voi kuulla huutaa ja tehdä paljon melua, joskus juoksentelee leikkisästi niiden hännät pidetään ilmassa. Lisääntyminen tapahtuu tyypillisesti pakkauksessa olevan hallitsevan urospuolisen ja naisen välillä noin 20 pentun jälkeläisellä. Afrikkalainen luonnonvaraista koiraa ei ole määritelty jalostuskaudella. Paketin jäsenet osallistuvat pentujen hoitoon; sekä hoitava nainen että vanhemmat jäsenet. Heidän harmoniansa ja yhteistyönsä lajeina edistävät niiden menestystä metsästäjinä.

Ruokavalio ja ennustus afrikkalaisesta villikoirasta

Afrikkalainen villikoira on hyvin sopeutunut erikoistuneeseen lihansyöjän ruokavalioon. Se on älykäs metsästäjä, joka ymmärtää saaliinsa ja hyökkäysten käyttäytymisen haavoittuvimmalla paikalla. Esimerkiksi koira estää antilooppien poistumisreitit, mutta se hajottaa metsästyslauman. Afrikkalainen luonnonvaraista koiraa käyttää myös erilaisia ​​menetelmiä saalistaakseen ja tappamalla saaliinsa koosta riippuen ja saalistushyökkäyksen aiheuttamasta vaarasta. Koira voi juosta nopeudella, joka saavuttaa 41 mailia tunnissa enintään tunnin ajan saalistaakseen. Ryöstö on syönyt niin nopeasti, ja pieni saalis syödään kokonaan, kun iho, pää ja suurempien saalisten luuranko jäävät. Pakkaus antaa nuorille pennuille mahdollisuuden syödä ja palauttaa ruokaa sekä nuorille että vanhoille. Afrikan luonnonvaraisten koirien suurimpia lajeja ovat antiloopit, gazellit, wildebeest, porcupine, jyrsijät, warthog, jänis ja pienet linnut. Afrikkalainen luonnonvaraisten koirien luonnolliset saalistajat ovat pääosin leijona ja täplikäs hyena.

Elinympäristö, alue ja uhkat

Afrikkalainen luonnonvaraista koiraa löytyy lähinnä afrikkalaisen Saharan nurmikoilta ja tasangoilta, joissa heillä on selkeä näkemys saalista ja vihollisista. Ne löytyvät Afrikan maista Saharan aavikkovyöhykkeen eteläpuolella. Afrikan luonnonvaraista koiraa uhkaa elinympäristön tuhoaminen ja pirstoutuminen, ihmisten tappaminen, kotieläinten sairaudet ja saalistus.

Suositeltava

Mitä kieliä puhutaan Tšadissa?
2019
Missä sijaitsee Taiwanin salmi?
2019
Yhdysvaltain valtiot ortodoksisen kristillisen väestön
2019